Δευτέρα 11.12.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Γρήγορα διαψεύσθηκαν οι ελπίδες για το ΙΕΚ Τουρισμού

ΙΕΚ Τουρισμού
17 Δεκεμβρίου 2021 / 13:47

Όπως ανέδειξε σε ρεπορτάζ της η "Ε", στην πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά θέση για το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Για ακόμα μια φορά η Κέρκυρα «εμπαίζεται» από την κεντρική εξουσία, παρότι διατράνωσε ομόθυμα σ’ όλους τους τόνους και μ’ όλους τους φορείς της, το δίκαιο αίτημά της για την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού του νησιού, επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, σε συνέχεια του ρεπορτάζ της "Ε" που ανέδειξε το θέμα

Ο βουλευτής αναφέρει «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Κικίλιας αιφνιδίασαν και πάλι αρνητικά την τοπική μας κοινωνία, καθώς δεν συμπεριέλαβαν στην πρόσφατη προκήρυξή τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καμιά θέση για το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον προσωρινό Διευθυντή της σχολής, που θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τον Φεβρουάριο, το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας υπολειτουργεί με τρία (3) μόνο άτομα προσωπικό ΙΔΟΧ με 8μηνες συμβάσεις που λήγουν τον προσεχή Ιούνιο, ενώ για την εύρυθμη λειτουργία του απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις (4) μόνιμοι υπάλληλοι και άλλοι τόσοι εποχικοί.

Οι διαβεβαιώσεις του κ. Κικίλια στο ελληνικό κοινοβούλιο σε ερώτησή μας, αλλά και οι δηλώσεις περί λύσης των προβλημάτων του βουλευτή της Ν.Δ. της Περιφερειακής Αρχής και των λοιπών εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας, προφανώς δεν ισχύουν. Όπως και οι πρόσφατες δεσμεύσεις του Υπουργού Τουρισμού στους εκπροσώπους των φορέων της Κέρκυρας που τον επισκέφθηκαν επί τούτου στην Αθήνα, μεταφέροντας την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το μέλλον της σχολής.

Είναι καιρός πλέον, όλοι να κατανοήσουμε ότι χρειάζεται σχέδιο, τεκμηρίωση και διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας. Μέχρι τότε, ας μείνουμε με την ελπίδα, ότι το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας δε θα ξεχαστεί και στην επόμενη προκήρυξη του Υπουργείου».