Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: "Η Υγεία αποτελεί τον μεγάλο "ασθενή" της περιοχής μας"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ
22 Μαΐου 2024 / 10:46

" Η υπόσχεση της αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τέθηκε στις καλένδες, παρότι αποτελεί αίτημα που υποστηρίζει η τοπική κοινωνία, οι φορείς και τα πολιτικά κόμματα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπιδάκη στο νησί μας σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο μεθοδευμένων επισκέψεων Υπουργών στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών. Είμαστε σίγουροι, πως θα ακολουθήσουν κι άλλες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να «χρυσωθεί το χάπι» της  κυβερνητικής ανυπαρξίας.

Η υγεία αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της περιοχής μας. Παρά τις παρελάσεις Υπουργών από την Κέρκυρα, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις, το Νοσοκομείο μας παραμένει υποστελεχωμένο με ποσοστά που αγγίζουν το 45%, την ώρα που σημαντικές κλινικές όπως η παθολογική, η καρδιολογική, η νευρολογική, η μονάδα τεχνητού νεφρού αλλά και το Ακτινοδιαγνωστικο τμήμα λειτουργούν στο όριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για το καταπονημένο υγειονομικό προσωπικό, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Ο Ψυχιατρικός τομέας με τεράστια κενά, υποβαθμισμένος. Την ίδια ώρα, τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας βρίσκονται υποστελεχωμένα και με σοβαρά προβλήματα στις κτηριακές υποδομές τους.

Διανύουμε τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η υπόσχεση της αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τέθηκε στις καλένδες, παρότι αποτελεί αίτημα που υποστηρίζει η τοπική κοινωνία, οι φορείς και τα πολιτικά κόμματα. Παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας καμμιά προσπάθεια, ώστε να θεσπιστούν επιτέλους όλα εκείνα τα απαραίτητα κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων των ιατρών και του υγειονομικού προσωπικού, κι έτσι η ένταξη των Υγειονομικών δομών της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των άγονων και προβληματικών περιοχών δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε.

Η κυρία Υπουργούς οφείλει να απαντήσει και να δεσμευτεί. Να δώσει λύσεις στα προβλήματα και όχι και πάλι εύκολες υποσχέσεις. Να σταματήσει επιτέλους το κατρακύλισμα και η αιμορραγία της κοινωνίας μας με τις καθημερινές μετακινήσεις και τις συνεχείς διακομιδές στα Νοσοκομεία της Ηπειρωτικής χώρας. Οφείλει, πέρα από τις όποιες κομματικές της προεκλογικές επιδιώξεις και φιέστες, να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα και να απαντήσει στα επιτακτικά ερωτήματα της κερκυραϊκής κοινωνίας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ