Έληξαν οι καταλήψεις σε όλα τα σχολεία της Κέρκυρας

Έληξαν οι καταλήψεις σε όλα τα σχολεία της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την λήξη των καταλήψεων στα σχολεία σήμαναν σήμερα οι διευθύνσεις των διδακτηρίων, καθώς βρήκαν και πάλι τα σχολεία ανοιχτά για την διεξαγωγή των μαθημάτων.

26
Οκτωβρίου / 2021

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων τα τρία σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη έβγαλαν το «λουκέτο» το πρωί. Πρόκειται για το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κέρκυρας που κατέβασε ρολά για μια ημέρα και το 2ο ΕΠΑΛ που βρισκόταν σε πολυήμερη κατάληψη. Τα μαθήματα σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολείων πραγματοποιούνται σήμερα δια ζώσης.

Σημειώνεται ότι οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια της Κέρκυρας έληξαν μετά από ενάμιση μήνα και πλέον, καθώς μέσα στο διάστημα αυτό το ένα σχολείο μετά το άλλο έμπαινε στο χορό των κινητοποιήσεων. Σε πολλά διδακτήρια μάλιστα οι καταλήψεις ήταν πολυήμερες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε παρέμβαση γονέων για τον τερματισμό τους.

Από τις καταλήψεις που σημειώθηκαν, προκλήθηκαν ωστόσο και σοβαροί βανδαλισμοί στους χώρους διδασκαλίας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Εργαστηριακό Κέντρο Κέρκυρας στο σχολικό συγκρότημα Μαντουκίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες καταλήψεις σημειώθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου, λίγες μόνο μέρες δηλαδή μετά τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ