Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Β. Κικίλιας: Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας θα λειτουργήσει άμεσα

ΙΕΚ Τουρισμού
15 Οκτωβρίου 2021 / 14:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πλάνο για την βιωσιμότητα του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα παρουσίασε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στους τέσσερις φορείς της Κέρκυρας

που συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι μαζί του στην Αθήνα, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι ίδιοι, σε μια προσπάθεια διάσωσης του ιδρύματος λόγω της υποστελέχωσής του από διοικητικό προσωπικό και εκπαιδευτές.

Ο Υπουργός Τουρισμού ξεκαθάρισε ότι το ΙΕΚ θα λειτουργήσει άμεσα στην Κέρκυρα και μεσοπρόθεσμα θα ενισχυθεί, ενώ τόνισε ότι οι αιτήσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού υποβάλλονται ήδη και παραλαμβάνονται από υπάλληλο της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων και από τη Δευτέρα θα μετακινηθεί μία εκπαιδευτικός από το ΙΕΚ Αναβύσσου. Μάλιστα έχει ήδη δοθεί και παράταση μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου αποκλειστικά και μόνο για το ΙΕΚ Κέρκυρας, γι’ αυτό τον σκοπό.

Παράλληλα όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων. Φέτος προκηρύχθηκαν συνολικά 20 θέσεις για το ΙΕΚ Κέρκυρας: 16 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού – από 15 που ήταν πέρυσι – και 4 θέσεις διοικητικού προσωπικού.

«Ο Τουρισμός είναι εθνικό προϊόν, η λειτουργία του ΙΕΚ είναι σημαντική για την Κέρκυρα και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών συμφερόντων. Θα εργαστούμε συλλογικά για το καλό του νησιού και την αναβάθμιση του τουριστικού του προϊόντος», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Σε καλό κλίμα

Ο κ.Κικίλιας αναμένεται μάλιστα να επισκεφθεί την δομή το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συνάντηση που διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, πραγματοποιήθηκε κατά γενική ομολογία σε καλό κλίμα. Ειδικότερα στην συνάντηση με τον κ.Κικίλια έλαβε μέρος ο Πρόεδρος της ΟΕΤΚ Περικλής Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων AOCTA Σπύρος Χαλικιόπουλος και ο Πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου Κώστας Μουζακίτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Οι τέσσερις φορείς εξέθεσαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του αλλά και της συμβολής του σε εξειδικευμένα στελέχη Σημειώνεται ότι οι φορείς είχαν παραχωρήσει προ ημερών συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διάσωσης του ΙΕΚ, ενώ είχαν αποστείλει και κοινή επιστολή στον κ.Κικίλια εκθέτοντας τα σοβαρά προβλήματα και ζητώντας λύσεις μόνιμης στελέχωσής του με προσωπικό.

Μάλιστα το αίτημα των τουριστικών φορέων για συνάντηση μαζί τους μετέφερε στον κ.Κικίλια, ο βουλευτής ΝΔ Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, το οποίο και έκανε αποδεκτό ο Υπουργός. Οι Πρόεδροι των φορέων της Κέρκυρας ευχαρίστησαν τον κ. Κικίλια για την άμεση ανταπόκρισή του και δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το σχέδιο που τους παρουσιάστηκε, τονίζοντας ότι το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας είναι πρωτεύουσας σημασίας, όχι μόνο για τον τουριστικό κόσμο αλλά και για το σύνολο της κερκυραϊκής κοινωνίας.

Όπως επισήμαναν μετά το τέλος της σύσκεψης κοινός μας στόχος με τον Υπουργό Τουρισμού είναι η ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών συνολικά. «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από πλευράς Υπουργείου για την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων και το όραμά του γι’ αυτό. Περιμένουμε να δούμε τις δεσμεύσεις να γίνονται πράξη», τόνισε στην «Ε» ο κ.Βούλγαρης. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.