Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι συζήτησε η Μερόπη Υδραίου με την Ο. Κεφαλογιάννη και την Ε. Ράπτη

Υπουργείο Τουρισμού
29 Αυγούστου 2023 / 14:54

Την επόμενη εβδομάδα η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη αναμένεται να επισκεφθεί ξανά την Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με την Υπουργό και την Υφυπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Έλενα Ράπτη αντίστοιχα συναντήθηκε διαδοχικά χθες η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου στο Μαράσλειο μέγαρο, παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου και του αντιδήμαρχου Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα. Στις συναντήσεις είχε την ευκαιρία να θέσει πάγια ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του Δήμου για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Η Δήμαρχος, στη συνάντηση που είχε με την κ. Κεφαλογιάννη συζήτησαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMO) με κοινή αποδοχή ότι  μπορεί με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδότηση, να αποτελέσει μια επιτυχημένη δομή όπως εξάλλου είναι διεθνώς.

Σημειώνεται ότι έργο των DMMO είναι η δημιουργία πλαισίου συνεργασίας και χορήγηση κατάλληλων κινήτρων τόσο σε γεωγραφικό όσο και σε θεματικό επίπεδο, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να διασφαλίζεται  η στρατηγική συνέχεια στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η κ. Υδραίου έθεσε στην κ. Κεφαλογιάννη σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την παροχή στον Δήμο των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υπάρχει σύγχρονη και σωστή προβολή του προορισμού. Επίσης, ζήτησε την θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στο αίτημα να καθιερωθεί η Κέρκυρα ως μουσικό νησί της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι σχετική πρόταση έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Τουρισμού και από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου. Ως ιδιαίτερα σημαντικό θέμα η κ. Υδραίου χαρακτήρισε απευθυνόμενη στην Υπουργό την αναγκαιότητα ύπαρξης θαλάσσιου χωροταξικού ώστε οι θαλάσσιες επενδύσεις και ο ακτοπλοϊκός και θαλάσσιος τουρισμός να αναπτυχθούν ισόρροπα και σε υγιείς βάσεις. Τέλος, η Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα για τον ορισμό τουριστικού και πολιτιστικού τέλους υπέρ του Δήμου στις πύλες εισόδου (αεροδρόμιο και λιμάνι) καθώς και από τα τέλη διανυκτέρευσης, τα οποία θα λειτουργούν ανταποδοτικά.

Η συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής Ξεναγών ήταν το κυριότερο ζήτημα που συζήτησε η Δήμαρχος στην συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, παρουσία και της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου. Όπως διευκρίνισε η Υφυπουργός η Σχολή Ξεναγών θα λειτουργήσει εκ νέου ενώ η Μ. Υδραίου διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να παρέχει χώρο για την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με την Υφυπουργό Τουρισμού η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα όπου η κ. Ράπτη αναμένεται να επισκεφθεί και πάλι την Κέρκυρα.