Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έληξε η κατάληψη σε δυο σχολεία, παραμένει στο 4ο ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Αργυράδων

ΕΠΑΛ
14 Οκτωβρίου 2021 / 10:32
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ζημιές στον χώρο του αμφιθεάτρου του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, όπου διαπιστώθηκαν σπασμένα τζάμια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν και σήμερα το 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας και το Γυμνάσιο Αργυράδων με Λυκειακές Τάξεις, ενώ το «λουκέτο» βγήκε από το 1ο ΕΠΑΛ και το 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ σήμερα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο χώρο και τα μαθήματα θα γίνουν εξ αποστάσεως μέσω webex, ενώ από αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης.

Στο διδακτήριο καταγράφηκαν ζημιές, με σοβαρότερες στον χώρο του αμφιθεάτρου που χρησιμοποιούν από κοινού τα πέντε σχολεία, όπου διαπιστώθηκαν σπασμένα τζάμια.

Όσον αφορά το 1ο ΕΠΑΛ τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά στο χώρο του σχολείου. Σημειώνεται ότι στα υπό κατάληψη σχολεία, όπου προτάσσουν μεταξύ άλλων θέματα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ (κατάργηση τράπεζας θεμάτων , ελάχιστης βάσης εισαγωγής, μείωση ύλης και σχολικής στέγης), τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.