Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκκίνηση: Στα πρόθυρα της διάλυσης το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας
13 Οκτωβρίου 2021 / 08:13

Ανακοίνωση για την υποστελέχωση της σχολής εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Εκκίνηση»

Το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Κέρκυρας βρίσκεται στα πρόθυρα της απόλυτης διάλυσης, ενώ οι γαλάζιοι πολιτικοί ταγοί που διοικούν τον τόπο σε όλους τους βαθμούς, αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι ανήκουν στις τάξεις των «αρίστων», που το έργο τους όμως απέχει πολύ από το να βαθμολογηθεί με άριστα.

Το χρονικό της σημερινής κατάστασης ξεκινάει στις αρχές καλοκαιριού, όπου ο Διευθυντής της εκπαιδευτικής δομής κ. Μπακύρας ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας για το Ι.Ε.Κ., καθώς δεν υπάρχει προσωπικό για να το στελεχώσει. Τον Ιούνιο σε τηλεδιάσκεψη η αρμόδια Υφυπουργός Τουριστικής Εκπαίδευσης κα. Ζαχαράκη δεσμεύεται ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία του Ι.Ε.Κ. και βεβαιώνει ότι έχουν δρομολογηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι μήνες περνούν χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη, μέχρι και την 1η Οκτωβρίου όπου η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας προβαίνει σε δηλώσεις όπου διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση, ύστερα από συνάντηση που είχε με την υπηρεσιακή Γραμματεία του Υπουργείου Τουρισμού κα. Μηλιάκου.

Την 9η Οκτωβρίου ακολουθεί η παραίτηση του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. όπου αναφέρονται τα εξής: «Τέλος δεν μπορώ να μην εκφράσω την απέραντη λύπη και τον προβληματισμό μου αλλά και την κάθετη διαφωνία μου σαν Διευθυντής αλλά και σαν Κερκυραίος, στην σταδιακή απογύμνωση του Εκπαιδευτηρίου Κέρκυρας από το 2002 έως και σήμερα από το απαραίτητο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η υποβάθμιση και τελικά η διάλυση ενός σύγχρονου και υγιούς Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που εδώ και 45 χρόνια προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του και που σίγουρα θα συνεχίσει να προσφέρει με μια ελάχιστη βοήθεια από την Πολιτεία».

Εν συνεχεία έρχεται η κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή κ. Μπιάγκη προς τον Υπουργό Τουρισμού, η οποία απαντήθηκε στις 11/10/2021 όπου πάλι διαβεβαιώθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του Ι.Ε.Κ., ενώ αυτό είναι πλέον κλειστό μετά την παραίτηση του Διευθυντή του κι ενώ ταυτόχρονα οι σπουδαστές του βρίσκονται στον αέρα χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει με την φοίτηση τους.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ το συγκεκριμένο ζήτημα το θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αφορά μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και ιδίως των νέων ανθρώπων που απασχολούνται στον τουρισμό. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης να συμφωνήσουμε στην αδήριτη ανάγκη της συνέχισης λειτουργίας του Ι.Ε.Κ. και από κοινού όλοι να πιέσουμε την Κυβέρνηση, να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης του, ώστε να μην ξανακλείσει αυτή η κρίσιμη εκπαιδευτική δομή για την τοπική κοινωνία.