Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση ξενοδόχων για την ανακύκλωση στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Σπυριδούλα Κόκκαλη
07 Ιουνίου 2021 / 15:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επισκέψεις σε χώρους ξενοδοχείων έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας, προκειμένου να οργανωθεί η συλλογή απορριμμάτων προς ανακύκλωση σε τέσσερα ρεύματα.

Με επιστολή της προς τις ξενοδοχειακές μονάδες, η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη αναφέρει: 
«Σε συνέχεια της περσινής μας επικοινωνίας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχουμε ήδη ξεκινήσει επισκέψεις κατόπιν ραντεβού, στους χώρους των ξενοδοχείων που πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να οργανώσουμε ξανά την ανακύκλωση σε 4 ρεύματα ( χαρτόνι, γυαλί, πλαστικό και λευκοσίδηρο/αλουμίνιο) καθώς επίσης και να επιμορφώσουμε όπου κρίνεται απαραίτητο το προσωπικό που ευθύνεται για την σωστή διαχείριση των αποβλήτων, όπως το προσωπικό της κουζίνας, των bars, και της εστίασης γενικότερα.

Ο Δήμος έχει εκδώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο σε ελληνικά και σε αγγλικά προς ενημέρωση των δημοτών και επισκεπτών του σχετικά με τα 4 διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης και τα 4 διαφορετικά χρώματα κάδων, (έχει ήδη διανεμηθεί σε όλες τις κοινότητές μας) και είναι στην διάθεσή σας, εφόσον το επιθυμείτε.

Επίσης σας ενημερώνουμε πως έχουμε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» μέσω της οποίας παραλαμβάνουμε από τον χώρο σας, κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη γενικότερα που δεν χρησιμοποιούνται πια, προκειμένου να προωθηθούν προς επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δράση που αφορά ένα πολύ ιδιαίτερο απόβλητο και καλούμε όλους σας να συμμετέχετε ενεργά.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας, με γνώμονα πάντα την προστασία του πολύτιμου περιβάλλοντος του νησιού μας και την ανάδειξη του τουριστικού μας πλούτου μέσω πράσινων δράσεων».