Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό των Διπλωματούχων Ξεναγών ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Ξεναγοί
13 Μαΐου 2021 / 09:44

Δήλωση Συμπαράστασης του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη προς τους Διπλωματούχους Ξεναγούς

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Στο πλευρό των επαγγελματιών του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου των Αθηνών. 




«Χωρίς εισόδημα από τον Μάρτιο του 2020

Με τις προοπτικές για περιηγήσεις- ξεναγήσεις  να μην είναι καθόλου αισιόδοξες.

Με ελάχιστη οικονομική στήριξη της Πολιτείας, χτυπημένοι όσο λίγοι από την πανδημία και χωρίς ένταξη σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις, όπως άλλοι κλάδοι που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.





Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για την αναδρομική αποζημίωση των 6 μηνών του 2020 με ένσημα, την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 με ένσημα, την πλήρη ασφαλιστική τους κάλυψη, την ένταξή τους στην κατηγορία των κορονόπληκτων για την πρόσβαση στις αντίστοιχες ελαφρύνσεις (αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, έκπτωση ενοικίου κλπ.), την καθιέρωση ρεαλιστικών Πρωτοκόλλων για το 2021 στις ομαδικές ξεναγήσεις.

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης ενός παραδοσιακού πυλώνα του ελληνικού Τουρισμού πριν να είναι αργά ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί της Ελλάδας, ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες του Τουρισμού της χώρας μας».