Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Γη του Ισραήλ, στη Γη της Παλαιστίνης

Κώστας Βέργος
12 Μαΐου 2021 / 16:07

Γράφει ο Κώστας Βέργος

Είμαστε όλοι Εβραίοι. Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι. Τι γίνεται όμως όταν Εβραίοι και Παλαιστίνιοι αλληλοσκοτώνονται;

Το 2018, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής (ακόμη και από Εβραϊκές οργανώσεις), πέρασε στην Ισραηλινή Βουλή (με 62 υπέρ - 55 κατά - 2 αποχές) ο αμφιλεγόμενος «βασικός» (οιονεί συνταγματικός) νόμος που ορίζει ότι το Ισραήλ είναι «έθνος-κράτος του Εβραϊκού λαού». Τι σημαίνει αυτό; Το Ισραήλ (χωρίς τα Κατεχόμενα των 4 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, που μοιράζονται μισοί-μισοί σε Γάζα και Δυτική όχθη) αριθμεί 8 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων 6 εκ. είναι Εβραίοι και 2 εκ. Άραβες. Με βάση τον νόμο του 2018, οι πρώτοι απολαμβάνουν «εθνικά δικαιώματα» ενώ οι δεύτεροι μόνον «ανθρώπινα δικαιώματα». Τι σημαίνει αυτό;

Τα Ισραηλινά δικαστήρια, ενίοτε επικαλούμενα ακόμη και την Βίβλο, δικαιώνουν τα αυθαίρετα «εθνικά δικαιώματα» των εποίκων της γης του Ισραήλ, που τυχαίνει να είναι και γη των Παλαιστινίων. Προτάσσουν δηλαδή τα αυθαίρετα «εθνικά» εις βάρος των συγκεκριμένων «ανθρωπίνων». «Εθνικό» δικαίωμα είναι ό,τι νομίσεις ως εθνικό. Ανθρώπινο δικαίωμα είναι να μην εκδιώκεσαι ξαφνικά από το σπίτι που γεννήθηκες εσύ και οι παππούδες σου και οι παππούδες των παππούδων σου (επειδή πριν χιλιάδες χρόνια έζησε εκεί ο περιούσιος λαός του Ιησού του Ναυή και των διαδόχων του – αφού πρώτα ο περιούσιος Ιησούς του Ναυή είχε θανατώσει μέχρις ενός τους ατυχείς Αμοραίους, προηγούμενους κατοίκους της ίδιας περιοχής!).

Η πρόσφατη απόφαση εκδίωξης των Αράβων-Ισραηλινών (δηλαδή πολιτών Ισραηλινών που είναι Άραβες) της Σέιχ-Τζάρα (γειτονιάς στην βορειο-ανατολική Ιερουσαλήμ – γειτονιάς Αραβικής όπως δείχνει και η ονομασία), για να εγκατασταθούν εκεί υπερ-«ορθόδοξοι» Εβραίοι-Ισραηλινοί, έδωσε την αφορμή που οι ακραίοι και των δύο πλευρών περίμεναν από καιρό. Οι δικαιολογημένες διαδηλώσεις των υπό δίωξη (υπό εθνοκάθαρση;) Αράβων-Ισραηλινών κατεστάλησαν βιαίως, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί μεταξύ Γάζας και Ισραήλ (αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον υπερσύγχρονων πυραύλων), με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς μέχρι τώρα και στις δύο πλευρές.

Το σύστημα απλής αναλογικής του Ισραήλ έχει από χρόνια καταστήσει τα ακραία Εβραϊκά θρησκευτικά κόμματα ρυθμιστές της πολιτικής ζωής. Ο (με εκκρεμείς βαρύτατες ποινικές κατηγορίες) Νετανιάχου κυβερνάει επί χρόνια με την στήριξη αυτών των ακραίων κομμάτων του 1 ή του 2%. Τι ζητούν τα ακραία αυτά κόμματα που ιδιότυπα κυβερνούν την χώρα (επηρεάζοντας πολύ περισσότερα πράγματα από ό,τι δείχνουν τα ποσοστά τους); Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητάει η Χαμάς και τα άλλα ακραία θρησκευτικά κόμματα των Παλαιστινίων: Να εξαφανισθούν από προσώπου γης οι Άλλοι. Ο ορισμός της μισαλλοδοξίας. Της ασθένειας χωρίς φάρμακο και χωρίς εμβόλιο ανοσίας.

Υστ.1: Οι εδώ υπέρμαχοι εθνικών-δικαιωμάτων-υπεράνω-των-ανθρωπίνων-δικαιωμάτων, γνωστοί αναλυτές, απόστρατοι και δημοσιογράφοι, κήρυκες των νέων εθνικών συμμαχιών μας, υποστηρίζουν αντίθετες αξίες σε Κύπρο και Ισραήλ. Μη-απαρτχάιντ εδώ, απαρτχάιντ εκεί.

Υστ.2: Για να καταλάβουμε τον σκοταδισμό των φανατικών Εβραίων «ορθοδόξων», αρκεί να δούμε τι συνέβη στο Όρος Μερόν, όπου προ ημερών συγκεντρώθηκαν, αντί 1000 όπως είχε επιτραπεί από το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων(!) της χώρας, 100.000 υπερ-ορθόδοξοι, για να γιορτάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας. Η εξέδρα, ως γνωστόν, κατέρρευσε και είχαμε 45 νεκρούς και 100 σοβαρά τραυματίες.

Υστ.3: Οι σκοταδιστές όλου του κόσμου, ανεξαρτήτως θεού, αλληλοτροφοδοτούνται. Η μισαλλοδοξία τούς ενώνει αιωνίως μόνον για να πολεμούν αλλήλους.