Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Υπερηφάνεια και συγκίνηση για το σκάφος «Μαρίνος Ζαμπάτης»

Λιμενικό Σώμα
18 Δεκεμβρίου 2020 / 19:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης και Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

χαιρετίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας να τιμήσει τον Μαρίνο Ζαμπάτη, δίνοντας το όνομά του στο πρώτο από τα τέσσερα υπερσύγχρονα σκάφη που άρχισε να παραλαμβάνει. Το σκάφος ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» ήδη κατέπλευσε στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από την Ιταλία.

Ο Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης από το Μεγανήσι, που υπηρετούσε στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, άφησε την τελευταία του πνοή στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας, ξημερώματα 27ης Απριλίου του 1997, μαχόμενος για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας.

Ο Μαρίνος Ζαμπάτης αποτελεί τρανή απόδειξη του βαρύτατου φόρου τιμής που πληρώνουν οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος που με περισσό φιλότιμο, ηρωισμό και αυταπάρνηση μάχονται ακόμα και σε καιρό «ειρήνης» στις θάλασσές μας κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης στα κύματα της Μεσογείου. Το νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο όνομα του Μαρίνου Ζαμπάτη, μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση, καθώς η πολιτεία έρχεται να τιμήσει τη μνήμη του και να αναγνωρίσει την προσφορά του στο Σώμα.