Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης - Νοτοπούλου φέρνουν στη Βουλή τη στήριξη του κλάδου των τουριστικών συνοδών

Ξεναγοί
19 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:41

ΑΘΗΝΑ (Γραφείο Βουλευτή). Ερώτηση κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνας Νοτοπούλου, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας και ήδη Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης,

προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για την κατοχύρωση και στήριξη του κλάδου των τουριστικών συνοδών.    

Οι βουλευτές τόνισαν πως το άνοιγμα της αγοράς, μετά την επιβολή των μέτρων λόγω covid-19, δεν σημαίνει αυτόματη μετάβαση στην κανονικότητα και την ομαλότητα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που οι δραστηριότητές τους είτε άνοιξαν είτε πρόκειται να ανοίξουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της δυσπραγίας, της αναδουλειάς και της φτώχειας που καθιστά αναγκαία τη στήριξή τους από την κυβέρνηση. Από τους κλάδους που δέχονται μεγάλο πλήγμα με απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους σχεδόν ολοκληρωτική είναι και αυτός των τουριστικών συνοδών.

Αν και έχει γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, οι τουριστικοί συνοδοί συνεχίζουν να είναι άνεργοι, και απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνουν άνεργοι και για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειωτέον πως επίκειται υποβολή ερωτήσεων για όλο το φάσμα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εν όψει της λήξης της τουριστικής περιόδου.