Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διαμαρτυρία και η αντίθετη άποψη δεν μπορούν να φιμωθούν

Γιώργος Καρύδης
12 Ιουλίου 2020 / 15:15

Του Γιώργου Καρύδη

Με το πιο εκκωφαντικό τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πιστοί συνοδοιπόροι της, επιβεβαίωσαν και στην Κέρκυρα την αποφασιστικότητά τους ν΄ απαγορεύσουν την δημόσια διαμαρτυρία και την  έκφραση οποιασδήποτε αντίθετης άποψης από τη δικιά τους.

Έτσι με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων φρόντισαν, εντελώς αδικαιολόγητα, ν΄ αποτρέψουν τη μαζικότατη ειρηνική πορεία Διαμαρτυρίας εκατοντάδων συμπολιτών για την οικοπεδοποίηση της απείρου φυσικού κάλλους περιοχής NATURA του Ερημίτη της Κασσιώπης, να πλησιάσει, έστω και από μεγάλη απόσταση, το χώρο όπου ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης έκανε τα εγκαίνια έναρξης των σχετικών εργασιών.

Παρότι στους συγκεντρωμένους συμμετείχαν βουλευτές, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, δεκάδες εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κατοίκων της περιοχής, η πανίσχυρη  αστυνομική δύναμη με την παρουσία ΜΑΤ και μηχανοκίνητων οχημάτων, κατόπιν εντολών από υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους, δεν επέτρεψε στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν ούτε μέχρι τη διασταύρωση για τον Άγιο Στέφανο. Κι αυτό προκειμένου να μην ακουστεί η διαφορετική φωνή τους!

Οι κυβερνώντες όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αυταρχισμός, ο περιορισμός συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και  κοινωνικών δικαιωμάτων και η ανασύσταση χουντικών διαταγμάτων θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα απ΄ ό, τι πιστεύουν. Αυτό διδάσκει η παγκόσμια ιστορία.

Ας θυμηθούν πως:
Η ελεύθερη έκφραση δε φιμώνεται.
Η αντίθετη άποψη δεν απαγορεύεται.
Το δικαίωμα συνάθροισης δεν καταργείται.
Η ειρηνική διαμαρτυρία δεν ποινικοποιείται.
 
Όλοι οι κύριοι και κυρίες που ψήφισαν και στηρίζουν το ΄΄Νόμο Χρυσοχοϊδη΄΄ πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των πολιτών όχι μόνο δεν θα σταματήσουν αλλά πλέον θα ενταθούν, ώστε να κατακτήσουν αυτά που δικαιούνται.
Κέρκυρα 12 Ιουλίου 2020
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ