Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο Κερκυραίοι συγγραφείς στην 47η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο

Ζάππειο
05 Σεπτεμβρίου 2018 / 13:26

Ο Αντώνης Δεσύλλας και ο Κωνσταντίνος Σπίγγος παρουσίασαν τα βιβλία τους από τις εκδόσεις Αλδέ.

ΑΘΗΝΑ. Βιβλιοπαρουσίαση και έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο.
Παρουσιάστηκαν τα βιβλία δύο Κερκυραίων συγγραφέων, "Ο Απογραφέας" του Αντώνη Δεσύλλα και το "Χρήζεις Προστασίας" του νευρολόγου Κώστα Σπίγγου. Και τα δύο βιβλία είναι των εκδόσεων Αλδέ.


Ο Αντώνης Δεσύλλας



Ο Κώστας Σπίγγος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκτέθηκαν οι φωτογραφικές δημιουργίες του ογκολόγου Νίκου Κατιρτζόγλου. 
Τη παρουσίαση και την απαγγελία έκανε η Χάρις Συμεωνίδου, ηθοποιός, τ. Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και τ. Επισκέπτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου της Σορβόνης.
Την εκδήλωση προλόγισε και απένειμε τιμητικά διπλώματα ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και θα έχει ως κεντρικό του θέμα τη μελοποιημένη ποίηση, εγκαινιάστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τονίζοντας το γεγονός ότι εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Αθήνας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018.

Οι εκδηλώσεις αυτές, παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνιστούν «σπουδαίο πολιτισμικό δρώμενο για τον τόπο μας, το οποίο παρέχει την ευκαιρία στην Ελλάδα και στην Αθήνα, κοιτίδα και λίκνο του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και της αντίστοιχης συμβολής του στον σύγχρονο Ευρωπαϊκό και εν γένει Δυτικό Πολιτισμό, ν’ αναδείξουν τη δική τους συμβολή αναφορικά με τη συνειδητοποίηση της διαχρονικής και σταθερής αξίας του βιβλίου, ιδίως στην έντυπη μορφή του».

Το παρών στα εγκαίνια του Φεστιβάλ έδωσε και η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά η οποία αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν αποκτήσει οι εκθέσεις βιβλίου τα τελευταία χρόνια, αναγγέλλοντας εκ παραλλήλου την επανίδρυση του ΕΚΕΒΙ: «Είναι σημαντικό που οι Εκθέσεις Βιβλίου έχουν μπει πλέον στην κανονική ροή του κυκλώματος της ενημέρωσης του κοινού, του μάρκετινγκ και της διακίνησης του βιβλίου, ξεπερνώντας τις οργανωτικές και οικονομικές δυσκολίες που συναντούσαν πριν από μερικές δεκαετίες, όταν ξεκίνησαν».