Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος στις λέσχες οργανωμένων οπαδών - Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού (VIDEO)

Οπαδική βία
16 Αυγούστου 2023 / 12:52

Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ

ΑΘΗΝΑ. Η οπαδική βία μετά και τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά πριν από τις 10:30.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσέφεριν είχαν διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο και ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του, Αρτουρ Νταβιντιάν, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στο εξωτερικό

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη» τόνισε.

Όπως ανακοίνωσε, «σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Μιλώντας νωρίτερα ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν χαρακτήρισε «καρκίνο» την οπαδική βία.