Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» (video)

Κυριάκος Μητσοτάκης
27 Μαΐου 2024 / 18:28

«Βάζουμε στόχους και σκύβουμε το κεφάλι να τους υλοποιήσουμε. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα τα πάμε ακόμη καλύτερα από το στόχο που έχουμε θέσει»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία του προεκλογικού μαραθωνίου των Ευρωεκλογών, βρίσκεται και το νησί των Φαιάκων. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε σήμερα το απόγευμα, για την καθιερωμένη συνάντηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού αλλά κυρίως για το επικοινωνιακό τελετουργικό με τον κόσμο και τα κομματικά στελέχη.

Την αρχή στο μπαράζ επισκέψεων έκανε την Πέμπτη η αν. Υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη, που εστίασε κυρίως στα Κέντρα Κέντρα Υγείας, ενώ σήμερα το πρωί κατέφθασε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημ Παπαστεργίου. 

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, στην νέα έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο ανακαινισμένο κτήριο των Παλαιών Δικαστηρίων. Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε την επίσκεψή του στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό βουλευτή Στέφανο Γκίκα και τον Περιφερειάρχη. 

Χαιρετώντας και συνομιλώντας με Κερκυραίους, ο Πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς στο ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, για να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο και τους Αντιδημάρχους.

Το πρόγραμμα της προεκλογικής κούρσας διαθέτει επίσης επισκέψεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Μητσοτάκης: «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη»

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να εξοπλίσει τις σχολικές αίθουσες με 36.000 διαδραστικούς πίνακες με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του προς τους κατοίκους της Κέρκυρας. «Πάμε δυνατά, όλοι μαζί, για μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές. Μια νίκη που θα φέρει την Ελλάδα σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», επισήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, εξαίροντας, παράλληλα, τον καθοριστικό ρόλο της ΕΕ στην ενίσχυση των ελληνικών θέσεων ως προς τα εθνικά θέματα.

«Η  Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Ισχυρή Ελλάδα είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης» τόνισε ο πρωθυπουργός  «Πάμε δυνατά, όλοι μαζί, για μία μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές. Μια νίκη που θα φέρει την Ελλάδα σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ακρίβεια, επεσήμανε ότι «η απάντηση είναι τελικά οι υψηλότερες συντάξεις και οι καλύτεροι μισθοί».

Όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή αυξάνουν τα έσοδα της χώρας. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης στο δικαστικό χάρτη της χώρας, ενώ, «μεγάλος ''ασθενής'' παραμένει η καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης». «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη, και για τα θέματα της δικαιοσύνης».

«Βάζουμε στόχους και σκύβουμε το κεφάλι να τους υλοποιήσουμε. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα τα πάμε ακόμη καλύτερα από το στόχο που έχουμε θέσει».