Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οπαδική βία με ένα νεκρό και 8 άτομα στο νοσοκομείο

Οπαδική βία
08 Αυγούστου 2023 / 16:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Θλιβερά ήταν τα γεγονότα που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Ν. Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου Κροάτες χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αιτία να θρηνήσουμε το χαμό ενός 29 φίλου της ΑΕΚ.

ΑΘΗΝΑ. Θλιβερά ήταν τα γεγονότα που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Ν. Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου Κροάτες χούλιγκαν της Δυναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αιτία να θρηνήσουμε το χαμό ενός 29 φίλου της ΑΕΚ. Οπαδική βία σε αίσχιστο βαθμό, από ανεγκέφαλους, οι οποίοι παρά την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το ματς ΑΕΚ-Δυναμό Ζάγκρεμπ, μπήκαν στην Ελλάδα από τα σύνορα με Αλβανία και ήλθαν αποφασισμένοι και οργανωμένοι στη χώρα μας για να προκαλέσουν επεισόδια, πιθανόν με την στήριξη και ελλήνων χούλιγκαν.

Συμπλοκές, ξύλο, ένας νεκρός 8 άτομα στο νοσοκομείο και 98 συλλήψεις (Κροάτες οι περισσότεροι, αλλά και από Αυστρία, Γερμανία, Βοσνία και Έλληνες) είναι ο τραγικός απολογισμός των γεγονότων. Δεν στεκόμαστε στο πως έφτασαν ανενόχλητοι ως το γήπεδο, ερχόμενοι με Ι.Χ. από την Κροατία, ούτε γιατί ενώ η αστυνομία (ξηλώθηκαν για το γεγονός άμεσα 7 αξιωματικοί από τον υπουργό κ. Οικονόμου) που το ήξερε τους παρακολουθούσε διακριτικά, στεκόμαστε στα γεγονότα έξω από το ΟΠΑΠ Αρένα, στεκόμαστε στο ότι θρηνήσαμε έναν ακόμη νεκρό, θύμα της οπαδικής βίας. Η πολιτεία πρέπει να βρει τον τρόπο να σταματήσουν όλα αυτά, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι χαρά, υγεία, είναι ένα παιγνίδι και όχι πόλεμος.

 

 Η ΕΠΟ για τα συμβάντα εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα βάναυσα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ταυτόχρονα, εκφράζει τα συλλυπητήρια της για τον αδόκητο χαμό του φιλάθλου στην οικογένεια και τους οικείους του.
Επειδή τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή, θεωρούμε δεδομένη την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, ασχέτως εθνικότητας ή οπαδικής προέλευσης».

Να σημειώσουμε ότι η ΟΥΕΦΑ ανέβαλε το ματς της Τρίτης 8/8 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Δυναμό Ζάγκρεμπ, ενώ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέσυρε τη συμμετοχή της από του τουρνουά που θα πήγαινε στο Ζάγκρεμπ, στις 8 Σεπτέμβριου.

 

ΦΩΤΟ@HUFFINGTONPOST.GR

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια