Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Τήνο ο πρωθυπουργός - Εκδηλώσεις για τον τορπιλισμό της «Έλλης»

Κυριάκος Μητσοτάκης
15 Αυγούστου 2023 / 12:53

Παρέστη στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη»

ΤΗΝΟΣ. Στην Τήνο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα» πρόσθεσε.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Νωρίτερα η πυραυλάκατος “Ξένος” μετέβη στο σημείο βύθισης της “Ελλης”, 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου, για την τελετή με τη ρίψη στεφάνων.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η τελετή ρίψης στεφάνων από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Αμέσως μετά η πυραυλάκατος επέστρεψε στο λιμάνι της Τήνου, όπου ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας τη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Πηγή: ertnews.gr