Παρασκευή 04.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση για περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα

ΕΠΟ
17 Μαρτίου 2022 / 17:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί το ποδόσφαιρο σε κάποιες κατηγορίες να είναι επαγγελματικό, αλλά αυτό που γίνεται στη χώρα μας, με τη συμμετοχή 80-90% ξένων παικτών δεν βοηθάει καθόλου.

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί το ποδόσφαιρο σε κάποιες κατηγορίες να είναι επαγγελματικό, αλλά αυτό που γίνεται στη χώρα μας, με τη συμμετοχή 80-90% ξένων παικτών δεν βοηθάει καθόλου. Φτάνουμε σε αγώνα ντέρμπι ανάμεσα στις 4-5 καλύτερες ελληνικές ομάδες (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) και συνολικά στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές οι έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται είναι 3-4 συνολικά. Πολλοί ξένοι, από τα πέρατα του κόσμου και οι περισσότεροι δεν είναι καλύτεροι από πολλούς Έλληνες, που δεν βρίσκουν θέση σε αυτές τις ομάδες.

Η ΕΠΟ ουσιαστικά έχει καθιερώσει τη συμμετοχή στις ερασιτεχνικές κατηγορίες (Γ΄ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα) τουλάχιστον 7 Ελλήνων στην ενδεκάδα και αυτό είναι θετικό. Όμως υπάρχουν σκέψεις να παίξουν περισσότεροι έλληνες και στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, πραγματοποίησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο και εκεί ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Δημητρίου, πρότεινε, την υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων (4) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 και επτά (7) Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 2. Μια κίνηση θεωρούμε που πρέπει να δεχθούν «οι μεγάλοι», με τους εκπρόσωπους  του Ολυμπιακού (κ. Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (κ. Γιώργος Κοσμάς) και του ΠΑΟΚ (κ. Μάκης Γκαγκάτσης) να δεσμεύονται να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση, αφού μελετήσουν την πρόταση, εξέφρασαν όμως επιφυλάξεις λόγω ευρωπαϊκής εργατικής νομοθεσίας, που πιθανόν να μην το επιτρέψει.

Βέβαια τόνισαν και το αυτονόητο, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει πρώτα να ρίξει το βάρος στις υποδομές ώστε να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Βέβαια ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, υπενθύμισε ότι βάσει του αθλητικού νόμου, στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ισχύουν περιορισμοί (επτά Έλληνες στην εικοσάδα).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια