Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επικίνδυνες αναφορές για συμμετοχή σε Τουρκικό πρωτάθλημα

ΕΠΟ - ΜΗΤΡΩΟ
19 Οκτωβρίου 2022 / 14:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ευκαιρία να παίξουν με τις λέξεις και να δείξουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στην ίδια τους τη χώρα, βρήκαν κάποιες ομάδες με αφορμή τη κόντρα ΕΠΟ-Αυγενάκη με αφορμή το Μητρώο.

ΑΘΗΝΑ. Ευκαιρία να παίξουν με τις λέξεις και να δείξουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός απέναντι στην ίδια τους τη χώρα, βρήκαν κάποιες ομάδες με αφορμή τη κόντρα ΕΠΟ-Αυγενάκη με αφορμή το Μητρώο.

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο ότι ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσου πήραν πρόσκληση να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Τουρκίας, επειδή δεν έχουν δικαίωμα λόγω μη εγγραφής στο μητρώο. Και μόνο ότι συζητήθηκε και έγινε γνωστό μέσω των σόσιαλ μίντια κάτι τέτοιο δεν τιμάει κανέναν μας.  Βέβαια ήλθε επίσημη ανακοίνωση – διάψευση που ανέφερε ότι κανένα σωματείο δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά το θέμα πήρε διαστάσεις.

Έρχεται και μια νέα είδηση ότι σωματείο από τον Έβρο (Ορφέας Σοφικού) σκέφτεται να παίξει στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, το αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του, λέγοντας ότι θα περιμένει ως 31/10 για έναρξη των αγώνων, άλλως θα συζητήσει με το προξενείο της Αδριανούπολης. Έτσι μεγαλώνει την κατάντια που έχει φέρει στο ποδόσφαιρο η κόντρα ΕΠΟ (Μπαλτάκου) – Αυγενάκη. Και μόνο αυτή η αναφορά αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει σε μια περίοδο όπου υπάρχει μεγάλη ένταση με την γείτονα χώρα.

Εμείς ξεκάθαρα πιστεύουμε ότι η ΕΠΟ για δικούς της λόγους κρατάει αυτή τη στάση και παίζει με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και πάνω από 2.300 εγγεγραμμένα σωματεία. Δεν έκανε τίποτε ούτε αυτή ούτε κάποιες Ενώσεις  ώστε να τα βοηθήσουν, ενώ από πέρσι τον Ιούνη που ήταν καταληκτική ημερομηνία εγγραφής, δόθηκαν παρατάσεις οι οποίες έφτασαν ως και 23 Οκτώβρη 2022, με την τελευταία.

Αν μετά από 16 μήνες περίπου το 10% των σωματείων δεν μπόρεσε να εγγραφεί στο μητρώο, καλό είναι να μείνουν εκτός για να προχωρήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην μπορεί μέσα σε τρία χρόνια σχεδόν ένα σωματείο να μην είναι ικανό να κάνει την εγγραφή του. Απλά δίνει τη δυνατότητα στην ΕΠΟ να ταλαιπωρεί το 90% που στο σύνολό τους θέλουν να επιστρέψουν στα γήπεδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια