Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση Μπαλτάκου για έναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά…

ΕΠΟ ΜΗΤΡΩΟ
17 Οκτωβρίου 2022 / 15:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ το πρωί της Δευτέρας έβγαλε λευκό καπνό, αλλά χωρίς ουσία, αφού αυτό που καίει τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, δεν αποφασίστηκε επίσημα.

ΑΘΗΝΑ. Η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ το πρωί της Δευτέρας έβγαλε λευκό καπνό, αλλά χωρίς ουσία, αφού αυτό που καίει τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, η έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, δεν αποφασίστηκε επίσημα.

Έγινε μεγάλη συζήτηση γι αυτό στην ΕΕ/ΕΠΟ, αλλά επειδή το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, ΔΕΝ πάρθηκε απόφαση γιατί δεν θα ήταν νόμιμη, οπότε όλα μένουν ως έχουν, προς το παρόν τουλάχιστον.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, δεν είχε λύση και έκανε πίσω προτείνοντας να ξεκινήσουν άμεσα τα τοπικά πρωταθλήματα στις Ενώσεις που μπορούν να αγωνιστούν τα σωματεία, με βάση τις προϋποθέσεις του νόμου. Ανάμεσα σε αυτές είναι και της ΕΠΣ Κέρκυρας, που μετά την τελευταία τροποποίηση του Αυγενάκη όλα τα σωματεία μπορούν να αγωνιστούν.   Ο Μπαλτάκος  για τις άλλες Ενώσεις είπε πως πρέπει να περιμένουν ως 2 Νοέμβρη όπου και θα έχουμε Γ.Σ. της ΕΠΟ και θα παρθούν αποφάσεις.

Υπήρξε και πρόταση από τον Π. Διακοφώτη, μέλος της ΕΕ και προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, η οποία έλεγε να ξεκινήσουν μόνο τα της Α΄ κατηγορίας για να προλάβουν τις ημερομηνίες. Και αυτό γιατί στο τέλος οι πρωταθλήτριες ομάδες θα κληθούν να δώσουν μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Επίσημα δεν άναψε το πράσινο φως να επιστρέψουν στις επίσημες υποχρεώσεις τους οι ομάδες, αλλά είναι θέμα ημερών να γίνει, άλλωστε η τροπολογία Αυγενάκη για να πάρουν μέρος τα σωματεία ακόμη και αν δεν έχουν εγγραφή, αρκεί να έχουν την ειδική αθλητική ιδιότητα, συν την 10ημερη παράταση για αιτήσεις εγγραφής, δεν άφηνε περιθώρια σε κανέναν στην ΕΠΟ να συνεχίσουν την «κόντρα» και να κρατούν σε αδράνεια τα 2.300 περίπου σωματεία που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, από τα 2.585.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια