Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Γ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε να παιχθεί ποδόσφαιρο

ΕΠΟ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ
02 Nov 2022 / 16:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η νέα έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ έγινε το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με την παρουσία και της ΕΠΣ Κέρκυρας, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος και ο γεν. γραμματέας κ. Χρ. Χυτήρης.

ΑΘΗΝΑ. Η νέα έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ έγινε το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με την παρουσία και της ΕΠΣ Κέρκυρας, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος και ο γεν. γραμματέας κ. Χρ. Χυτήρης.

Μια Γ.Σ. που θα λέγαμε ότι έγινε κυρίως για να αρθεί με το γράμμα του νόμου η απόφαση της προηγούμενης (30/09/2022) για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (και κυπέλλου).

Όλα αυτά έγιναν σε μια περίοδο όπου ο πόλεμος ανάμεσα σε ΕΠΟ (Μπαλτάκος)και κυβέρνηση (Αυγενάκης) με θέμα το μητρώο, δεν έχει σταματήσει, μάλιστα μετά από τις δηλώσεις στη Γ.Σ. του προέδρου της Ομοσπονδίας, η μάχη συνεχίζεται. Ο κ. Μπαλτάκος στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση της ΕΕ/ΕΠΟ να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, δεν ήταν «κολοτούμπα» από πλευράς ΕΠΟ, απλά υπεχώρησε η κυβέρνηση και το έκανε και η ΕΠΟ, ενώ… προανήγγειλε την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το νόμο που προβλέπει κυρώσεις στα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.    

Η κόντρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαλτάκο ήταν αυτή που μονοπώλησε τη ΓΣ και είχε να κάνει με την εγκυρότητά της, με το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και το ποσοστό από 5% σε 1% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με Μπαλτάκο και Καραπαπά (εκπρόσωπο του Ολυμπιακού) να έχουν έντονους διαλόγους.

Εμείς μένουμε στο θέμα που αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Βλαχόπουλο για το θέμα, όπως μας είπε η ΓΣ τελείωσε αρκετά καθυστερημένα, το θέμα για την διακοπή των πρωταθλημάτων που ενδιέφερε, βρήκε όλες τις Ενώσεις (πλην αυτής της Δωδεκανήσου) σύμφωνες να παίξουν οι ομάδες ποδόσφαιρο και αποφάσισε να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι από τις περίπου 2600 ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας , μόλις 200 δεν τακτοποιήθηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κλπ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια