Μικρή θετικότητα στον αθλητισμό, αλλά καθημερινή αλλαγή των δεδομένων
ΑΘΗΝΑ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμμετείχε στην 4η ημέρα του διαλόγου «Αθλητισμός 2021-Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση», με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας και των εκπροσώπων τους.
Καλά τα λέει ο κ. Αυγενάκης σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία που του δόθηκαν αλλά σε καθημερινή βάση όλα αλλάζουν. Για παράδειγμα τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θετικοί και έξι αθλητές βόλεϊ της Κηφισιάς, πράγμα που αντιστρέφει τα δικά του στοιχεία, καθώς υπάρχουν 9 θετικά κρούσματα σε δυο ομάδες και σε σύνολο ελέγχου 40 αθλητών. Αυτά φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι και «φρενάρουν» τον αθλητισμό.
Στάθηκε και στον κίνδυνο ενός τρίτου lockdown λέγοντας: «ζητώ, από όλους, να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη. Εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους που έχουν το μεγάλο βάρος διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των νέων δεδομένων που προκύπτουν καθημερινά».
Βέβαια ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον ανοιχτό αυτό διάλογο, στάθηκε κυρίως στις τομές που έκανε η πολιτεία για τον αθλητισμό, στη μεταρρύθμιση όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό που καίει είναι η επαναφορά σε προπονήσεις και αγώνες, κάτι που χρειάζεται υπομονή.
Στον διάλογο συμμετέχουν, εκτός των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων του σχετικού Μητρώου της ΓΓΑ, οι Ολυμπιονίκες - μέλη του Συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε ΟΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων απ’ όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.