Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή θετικότητα στον αθλητισμό, αλλά καθημερινή αλλαγή των δεδομένων

Αυγενάκης
02 Φεβρουαρίου 2021 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμμετείχε στην 4η ημέρα του διαλόγου «Αθλητισμός 2021-Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση», με τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας και των εκπροσώπων τους.

Μίλησε για μικρή θετικότητα στα σχετικά στοιχεία που έχουν παραδοθεί στην επιτροπή των λοιμοξιωλόγων, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «για παράδειγμα, τα περισσότερα από 3.500 τεστ με μόλις τρία θετικά κρούσματα, που έχουν διεξαχθεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Αντίστοιχα και στο ποδόσφαιρο, η SL2 κάνει 500 τεστ κατά μέσο όρο την εβδομάδα και έχει καταγραφεί ένα κρούσμα, ενώ η SL1 ξεπερνάει τα 800 ανά εβδομάδα και η θετικότητα είναι επίσης πολύ μικρή».

Καλά τα λέει ο κ. Αυγενάκης σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία που του δόθηκαν αλλά σε καθημερινή βάση όλα αλλάζουν. Για παράδειγμα τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ θετικοί και έξι αθλητές βόλεϊ της Κηφισιάς, πράγμα που αντιστρέφει τα δικά του στοιχεία, καθώς υπάρχουν 9 θετικά κρούσματα σε δυο ομάδες και σε σύνολο ελέγχου 40 αθλητών. Αυτά φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι και «φρενάρουν» τον αθλητισμό.  

Στάθηκε και στον κίνδυνο ενός τρίτου lockdown λέγοντας: «ζητώ, από όλους, να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη. Εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους που έχουν το μεγάλο βάρος διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των νέων δεδομένων που προκύπτουν καθημερινά».

Βέβαια ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον ανοιχτό αυτό διάλογο, στάθηκε κυρίως στις τομές που έκανε η πολιτεία για τον αθλητισμό, στη μεταρρύθμιση όπου ξεκίνησε, αλλά αυτό που καίει είναι η επαναφορά σε προπονήσεις και αγώνες, κάτι που χρειάζεται υπομονή.

Στον διάλογο συμμετέχουν, εκτός των χιλιάδων ερασιτεχνικών σωματείων του σχετικού Μητρώου της ΓΓΑ, οι Ολυμπιονίκες - μέλη του Συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε ΟΑ, ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά», οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων απ’ όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια