Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και οι ελλείψεις γιατρών στη συνάντηση του Γ. Ζήκου με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου

ΥΓΕΙΑ
07 Μαρτίου 2024 / 15:22

Ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα της, δημιούργησε η Περιφέρεια, για τις κενές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών στο νοσοκομείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ) Επίσκεψη στο Γ.Ν Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας - Παιδείας της ΠΙΝ Γιάννης Ζήκος, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Διοικήτρια του ιδρύματος Μ.Εγγλεζοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και συζητήθηκαν οι προοπτικές βελτίωσης και αναβάθμισής του.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν οι ελλείψεις σε ειδικότητες παθολόγων, ακτινολόγων και νεφρολόγων, καθώς και οι προσπάθειες ενίσχυσης του δυναμικού του νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και πρόβλεψης για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού κρίσιμων ειδικοτήτων για τη στελέχωση καίριων κλινικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία ειδικού πεδίου στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, για τις κενές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ιατρό που επιθυμεί να κάνει ειδικότητα, να έχει άμεση ενημέρωση των κενών θέσεων και να υποβάλλει αίτημα. Ένα χρόνια αίτημα της ιατρικής κοινότητας και των Διοικήσεων του Νοσοκομείου, υλοποιήθηκε μέσα στις πρώτες ημέρες θητείας της νέας Περιφερειακής αρχής, υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Ι.Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας όλων των τμημάτων του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας, μέσω της στελέχωσής του με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών και η παροχή αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνεται στην πρόληψη και προαγωγή της  δημόσιας υγείας του πληθυσμού της περιφέρειας, ο κ.Ζήκος επεσήμανε την αρωγή και στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, καθώς και τη βούληση για την ανάπτυξη  στενής συνεργασίας και δράσεων με γνώμονα την πρόληψη και αντιμετώπιση υγειονομικών απειλών, την ενίσχυση των υποδομών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας.

 

ΦΩΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ