Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφέρεια και Δήμος του Βορρά - Συσκέψεις για τα προβλήματα δομών υγείας

ΥΓΕΙΑ
02 Ιουλίου 2024 / 14:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η προσπάθεια συνεχίζεται για προσλήψεις τουλάχιστον 5 ιατρών παθολόγων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο συναγερμός που σήμανε το προηγούμενο διάστημα  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι δομές υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, με συσκέψεις εργασίας τόσο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή (το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024), όσο και του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας με τους εκπροσώπους  των εμπλεκομένων σε θέματα υγείας φορέων λειτούργησε ενισχυτικά στις  συνεχείς διαχρονικές παρεμβάσεις των βουλευτών Κέρκυρας, και της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κας Μαντώς Εγγλεζοπούλου με πρώτο θετικό αποτέλεσμα τον ερχομό ογκολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Με δεδομένο ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δεν έμεινε  ποτέ απαθής στα προβλήματα και στην υποβάθμιση των δομών υγείας στην Περιφερειακή  ενότητα Κέρκυρας, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος  Μαχειμάρης προκάλεσε διαδοχικές συσκέψεις με φορείς υγείας την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, με τη συμμετοχή και της Αντιδημάρχου κα Σπυριδούλας Κόκκαλη, αρχής γενομένης με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κα Μαντώ Εγγλεζοπούλου. Εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης  της όσον αφορά στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας μονάδας υγείας στο Νομό αλλά και  όλου του ανθρώπινου δυναμικού των δομών υγείας που "υπερβάλλουν εαυτόν" κατά την εκτέλεση του λειτουργήματος που επιτελούν. Τόνισε  δε την αναγκαιότητα σύστασης αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και δη την πρόεδρο κα Κωνσταντίνα Ιωάννου και το μέλος κα Χριστίνα Τσίτου ιατρό παθολόγο με τη συμμετοχή και του προέδρου του σωματείου Εργαζομένων  του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Αναστάσιου Παπατσώρη. 

Η τρίτη συνάντηση έγινε με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Κέρκυρας  (ΕΓΕΣΥΚ) και δη τον αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Βέργη Ιατρό καρδιολόγο και το μέλος του ΔΣ  κ. Πέτρο Αργύτη Ψυχίατρο.

Οι συναντήσεις εργασίας ολοκληρώθηκαν με το Σύλλογο ιατρών ελεύθερων επαγγελματιών και δη με τους κ.κ Αντιπρόεδρο Δημήτριο Δαφνή  αγγειολόγο (σύζυγο  της ογκολόγου του ΓΝΚ Άννας Μουζακίτη) και Γραμματέα Πολυμενάκο Δημήτριο γυναικολόγο.

Από όλες  τις πλευρές  αναγνωρίστηκε ότι  η υγεία στο Νομό μας είναι σε κατάσταση «εντατικής», ενώ παράλληλα καταδείχθηκαν τα ζητήματα της τραγικής υποστελέχωσης και της οριακής λειτουργίας του Γενικού  Νοσοκομείου Κέρκυρας, η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων τόσο με το απαραίτητο προσωπικό όσο και με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.  Είναι σημαντικό δε να συνεχίσει να αξιοποιείται η Τροπολογία με την οποία η Κέρκυρα έχει ενταχθεί στην Α' Προβληματική Ζώνη με παροχή κινήτρων. Η προσπάθεια συνεχίζεται για προσλήψεις τουλάχιστον 5 ιατρών παθολόγων.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.