Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ.: "Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης"

ΥΓΕΙΑ
10 Ιουλίου 2024 / 13:42
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κατακαλόκαιρα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σταματήστε να παίζετε με τη ζωή των Κερκυραίων και τη φήμη του νησιού"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Η ανακοίνωσε που εξέδωσε, αναφέρεται στην υποστελέχωση των δομών υγειάς, στις δυσκολίες που απαντώνται στην κάλυψη των κενών θέσεων αλλά και στα ανεπαρκή μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Συγκεκριμένα:

«Το τελευταίο διάστημα είδαμε να γιορτάζουν για την πρόσληψη νευρολόγου χωρίς καν να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν από τις 10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που ζητήθηκαν, οι 9 να κατέληξαν άγονες χωρίς κανένα ενδιαφερόμενο.

Πρωτοσέλιδα πανηγυρίζουν για την έλευση επικουρικού νεφρολόγου, αλλά κανένας δεν αναρωτιέται γιατί 10 θέσεις επικουρικών παραμένουν στα αζήτητα στις λίστες της ΥΠΕ εδώ και έναν χρόνο ή γιατί δεν υπάρχει κανείς επικουρικός που να θέλει να εργαστεί στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Λένε ότι η είσοδος της Κέρκυρας στην Α προβληματική δεν απέδωσε, χωρίς να εκμεταλλευτούν τα ευεργετήματα, χωρίς να αναπροσαρμόσουν το μισθολόγιο του επιδόματος από το '83, αλλά το χειρότερο, αγνοώντας τον Νόμο Γκάγκα που μας αφαίρεσε το βασικό μας κίνητρο.

Η ΠΙΝ δεσμεύεται για αύξηση του επιδόματος των επικουρικών ιατρών, ενώ ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Κεντρικής Κέρκυρας, ο οποίος πρωτοστάτησε στην απόρριψη της πρότασης Γαλιατσάτου για διπλασιασμό του επιδόματος των επικουρικών εν μέσω πανδημίας, δηλώνει αδυναμία ενός δήμου προϋπολογισμού 106 εκατομμυρίων ευρώ να παράσχει κίνητρα για 24 άτομα παρά τη νομοθετημένη δυνατότητα.

Ανακοινώνουν με χαρά ότι τα 1800 και οσονούπω τα 2100 ευρώ που θα πάρει κάποιος για να έρθει μόνο για έναν μήνα το καλοκαίρι θα λύσουν το πρόβλημα. Ξεχνούν όμως ότι οι Κερκυραίοι θέλουν γιατρούς και τον χειμώνα.

Στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πανδημία με αφορολόγητες αμοιβές και ελπίζουν τώρα ότι θα ανταποκριθεί, τη στιγμή που τον φορολογούν και απειλούν αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στο να στηρίξουν το ΕΣΥ. Με πίστη πάντα στο δόγμα του Αυγενακισμού – ότι κράτος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

...και ενώ γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά...

Στην παθολογική έφυγε ο ιδιώτης ιατρός, αφήνοντας την κλινική με 2 μόνιμους ιατρούς και έναν ειδικευόμενο.

Συνεχίστε λοιπόν να κοιτάτε μια κλινική που θα πεθάνει και να κάνετε μπαλάκι τις ευθύνες σας...

Παραδεχτείτε επιτέλους ότι κατακαλόκαιρα βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σταματήστε να παίζετε με τη ζωή των Κερκυραίων και τη φήμη του νησιού.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.