Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρηματοδοτήσεις για έργα σε τρία γήπεδα της Βόρειας Κέρκυρας

Αθλητικές υποδομές
23 Δεκεμβρίου 2020 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα είναι τεράστιο και ο προβληματισμός των σωματείων είναι να βελτιωθούν

ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά. Ασφαλή για τους αθλούμενους και λειτουργικά για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό βέβαια το ξέρουν οι Δήμοι της Κέρκυρας και η ΠΙΝ και η αλήθεια είναι πως έστω και σε μικρό βαθμό δίνουν κάποια χρήματα ώστε κάποια γήπεδα να βελτιωθούν.

Ο Δήμος της Βόρειας Κέρκυρας συγκεκριμένα έχει εκτός των άλλων να συντηρήσει και αρκετά γήπεδα ποδοσφαίρου (Αχαράβης, Καρουσάδων, Κασσιόπης, Αυλιωτών, Νυμφών). Από αυτά σχεδόν όλα θέλουν αλλαγή χλοοτάπητα γιατί είναι επικίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών και δεν είναι λίγοι οι αθλητές που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στα χειρουργεία με προβλήματα σε χιαστούς, μηνίσκους κλπ.

Πέραν του χλοοτάπητα, ο φωτισμός για προπονήσεις μέχρι αργά, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες και οι περιφράξεις, είναι θέματα που πρέπει να ελέγχονται κάθε φορά. Βέβαια στα περισσότερα γήπεδα οι παράγοντες των ομάδων με δικά τους έξοδα και προσωπική εργασία όλο και κάτι φτιάχνουν, αλλά δεν είναι αρκετό αυτό.
Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο ακούστηκε από τα στόματα Δήμου και Περιφέρειας η χρηματοδότηση για έργα σε τρία γήπεδα, αυτά των Καρουσάδων, των Αυλιωτών και των Νυμφών.

Ανακοίνωση – ευχαριστήριο εξέδωσε η Ολυμπιάδα Καρουσάδων στον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, αφού υπάρχει υπόσχεση ότι θα δοθούν 100.000€ ώστε να γίνουν έργα βελτίωσης στο γήπεδο. 

Η ανακοίνωση της Ολυμπιάδας: «Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Ολυμπιάδας Καρουσάδων θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την έγκριση του ποσού των 100.000€ για τη συντήρηση του γηπέδου μας. Πιο αναλυτικά, το ποσό θα διατεθεί για αλλαγή συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς όπως και την επισκευή κερκίδων, περίφραξης και φωτισμού του γηπέδου, μιας και είναι ένα από τα πρώτα γήπεδα στον Βορρά που φτιάχτηκαν και ήθελαν συντήρηση. Καλές γιορτές με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Μέλη τυο ΔΣ του Οδυσσέα Αυλιωτών στην ΠΙΝ


Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Οδυσσέας Αυλιωτών: «Η Περιφέρεια δίπλα στη νεολαία του χωριού και της περιοχής μας. Μετά από προσπάθειες του Δ.Σ. του σωματείου μας εγκρίθηκε στον προϋπολογισμό του 2021 ποσό ύψους 250.000€ για τη βελτίωση του γηπέδου των Αυλιωτών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Νικόλαο Μουζακίτη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Ιωάννη Αρμενιάκο».
Βέβαια και για τις Νυμφές υπάρχει κονδύλι για αθλητικά έργα, συγκεκριμένα, για κατασκευή αίθουσας γυμναστικής και αποδυτηρίων στο δημοτικό γήπεδο των  Νυμφών κόστους 100.000 ευρώ και η δαπάνη θα καλυφτεί από την ΠΙΝ.
Είναι κάτι που ακούγεται ευχάριστα και θα συμβάλει στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τη γραφειοκρατία και το ότι πολλές φορές τα έργα εξαγγέλλονται αλλά δεν υλοποιούνται.
 
Κ. Ρούσινος: Καλοδεχούμενες, αρκεί να μη μείνουν  στα χαρτιά
 
Για τα έργα που προγραμματίζονται στη Βόρεια Κέρκυρα ζητήσαμε τη γνώμη του επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας Κ. Ρούσσινου ο οποίος ασχολείται πολλά χρόνια με τα αθλητικά δρώμενα του τόπου, είναι εν ενεργεία μέλος του ΔΣ του Ολύμπου, όπως και της ομάδας βόλεϊ ΑΣ Κέρκυρα-Θινάλι, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ και επικεφαλής της μειοψηφίας, πρόεδρος παλιότερα του Αετού Αγ. Αθανασίου.



Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Ρούσινος μας είπε: «Κάθε χρηματοδότηση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί βέβαια να μη μείνει στα χαρτιά. Οι αθλητικές υποδομές της Βόρειας Κέρκυρας έχουν ανάγκη βεβαίως από γενναίες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εκσυγχρονιστούν  και να καταστούν ασφαλείς για τους αθλητές και τους θεατές. Ως ΛΑΣΥ σε προηγούμενα συμβούλια είχαμε προτείνει την κατανομή ενός μεγάλου ποσού από τον πρόγραμμα «Φιλόδημος», για τη βελτίωση όλων των γηπέδων, αλλά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος αυτό που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος ήταν κάποιες μικρές παρεμβάσεις στα αποδυτήρια όλων των γηπέδων. Εμείς στο επόμενο Συμβούλιο, θα φέρουμε ολοκληρωμένη εισήγηση προκειμένου το θέμα να συζητηθεί σε όλες του τις διαστάσεις και να τεθούν στόχοι προς υλοποίηση προκειμένου να μπορέσει να παραχθεί ένα έργο σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες».
Εμείς κρατάμε υποσχέσεις για έργα σε τρία γήπεδα της Βόρειας Κέρκυρας και ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια