Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είμαστε οι φτωχοί και παραμελημένοι συγγενείς

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
08 Ιουνίου 2023 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε και φέτος να γίνονται αγώνες στίβου στη γειτονιά μας, τόσο στη Λευκάδα όσο και στην Ηγουμενίτσα με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών και μας μελαγχολεί γιατί εμείς ΔΕΝ μπορούμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδαμε και φέτος να γίνονται αγώνες στίβου στη γειτονιά μας, τόσο στη Λευκάδα όσο και στην Ηγουμενίτσα με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών και μας μελαγχολεί γιατί εμείς ΔΕΝ μπορούμε.
Στη Λευκάδα έγιναν πριν λίγες μέρες οι 11οι Ιόνιοι αγώνες με τα σωματεία της Κέρκυρας να είναι παρόντα και με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε στην Ηγουμενίτσα τα 10α Γιτάνεια, αγώνες στους οποίους που πήραν μέρος 320 αθλητές και αθλήτριες και εδώ με τα σωματεία του νησιού μας να δίνουν το παρόν και μάλιστα είχαμε και κάποιες ξεχωριστές διακρίσεις.
Αυτό όμως που χαροποιεί από τη μια πλευρά είναι ότι σε πόλεις με πληθυσμό λιγότερο και από το ένα τέταρτο (1/4) της Κέρκυρας υπάρχουν όμορφα γήπεδα λειτουργικά, που έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν αγώνες στίβου και μάλιστα με τόσο μεγάλη παρουσία αθλητών και αθλητριών. Και αξίζουν συγχαρητήρια και στη Λευκάδα και στη Θεσπρωτία στους ανθρώπους που συμβάλουν σε αυτό, σε αντίθεση με τους δικούς μας.
Στην Κέρκυρα ούτε τα «Καποδίστρια» δεν μπορούμε να κάνουμε, αφού έχουμε με άθλιο ταρτάν, έλλειψη απαραιτήτων οργάνων και σφραγισμένο 3 μήνες το γήπεδο, με τους αρμοδίους να παίζουν με την νοημοσύνη μας. Πρόσφατη είναι η επίσκεψη του κυβερνητικού βουλευτή κ. Στ. Γκίκα στο κλειστό του ΕΑΚΚ για να επιθεωρήσει τις 40 λάμπες που άλλαξαν στην οροφή και τα δυο κοντέινερ που έφεραν στα «Προπύλαια» για να «ξεσφραγίσουν» το χώρο του ΕΑΚΚ για το στίβο. Μάλιστα ο κ. Γκίκας έχει ενημερωθεί από την ΤΕ ΣΕΓΑΣ για τα προβλήματα και του έχει δοθεί και υπόμνημα, αλλά…
Σε όλο το ΕΑΚΚ με τα δεκάδες προβλήματα βουνό, πανηγυρίζουμε γιατί έβαψαν τα κοντέινερ και θα λειτουργήσουν και γιατί άλλαξαν 40 λάμπες; Μήπως να ανατρέξουμε στις υποσχέσεις Αυγενάκη που ΔΕΝ υλοποιήθηκε ούτε μία, στις δηλώσεις και υποσχέσεις της πρώην ΕΔ/ΕΑΚΚ, ενώ και η τωρινή με τον κ. Αγάθο επικεφαλής να λέει σε συνέντευξη στην τηλεόραση ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει το στάδιο. Μόνο που πέρασαν σχεδόν δυο μήνες, τίποτα δεν προχωράει και ο καθένας μπορεί άφοβα να πει ότι… οι προεκλογικές υποσχέσεις καλά κρατούν…
Νοιώθουμε και είμαστε οι Κερκυραίοι, οι φτωχοί και παραμελημένοι συγγενείς στο θέμα των αθλητικών υποδομών και ποτέ δεν θα πανηγυρίσουμε γιατί αλλάχθηκαν 30-40 λάμπες (για εξοικονόμηση ενέργειας) στο κλειστό.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια