Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας στα ΕΑΚ ζήτησε ο Λ. Αυγενάκης

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
03 Nov 2022 / 16:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης με επιστολή του προς όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από το υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε εξοικονόμηση ενέργειας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης με επιστολή του προς όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύονται από το υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτά βέβαια περιλαμβάνεται και το ερείπιο που λέγεται ΕΑΚ Κέρκυρας στο οποίο όλα αυτά τα χρόνια, με τον Α ή Β τρόπο (έλλειψη πετρελαίου, κλείσιμο πισίνας, κλείσιμο κλειστού προπονητηρίου) η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μικρότερη από τις ανάγκες των σωματείων που το χρησιμοποιούν.

Η αλήθεια είναι πως με την ενεργειακή κρίση πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, αλλά αν σκεφτεί κανείς το ερείπιο ΕΑΚ Κέρκυρας τι να μειώσεις; Να σβήσεις 2 λάμπες που καίνε στη «στρούγκα» που αναγκάζεται να προπονείται ο Αλκίνοος ή στο εξωτερικό γήπεδο που προπονούνται ομάδες χάντμπολ και μπάσκετ; Ή να μειώσεις τη θερμοκρασία του νερού στην πισίνα (όταν είναι ανοικτή) και να μην μπορούν αθλητές-τριες να κολυμπήσουν;

Μιλάμε για το πολύπαθο ΕΑΚΚ που ήλθε είδε έταξε (που ποτέ δεν έκανε) ο Λ. Αυγενάκης και απήλθε, αφήνοντας παρακαταθήκη τα πολλά ΘΑ και τους διορισμένους της ΕΔ που θα κριθούν για το έργο τους αυτά τα χρόνια.   

Όσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΑΚΚ, που ξεκίνησε με τις υποσχέσεις και τους σχεδιασμούς από την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΕΔ/ΕΑΚΚ ο Π. Σκορδίλης, πέρασαν πάνω από 15 χρόνια και όλο ακούμε για τεράστιο έργο, αλλά τι να περιμένουμε; Εδώ ένα μπαλόνι να καλύψει το εξωτερικό γήπεδο στο κλειστό, ένα σκέπαστρο πίσω από την εξέδρα για το στίβο, συντήρηση του ταρτάν και άλλα μικρού σχετικά κόστους έργα δεν γίνονται, τι να περιμένει κανείς;

Ο υφυπουργός στην επιστολή του στις διοικήσεις των ΕΑΚ αναφέρει μεταξύ των άλλων… «Η διεθνής ενεργειακή κρίση, που επηρεάζει καθοριστικά ολόκληρη την Ευρώπη και τροφοδοτείται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συνεχίζεται και δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κατά τους χειμερινούς μήνες που έρχονται, ώστε να ανταποκριθούμε στη δοκιμασία που θέτει ο ενεργειακός πόλεμος, ο οποίος εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και μας επηρεάζει αναπόφευκτα… ο στόχος μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δέκα τοις εκατό (10%) σε σχέση με τις καταναλώσεις της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2019».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια