Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑΣΥ: Μόνο ένα γήπεδο σε όλο το Δήμο Κ. Κέρκυρας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
05 Οκτωβρίου 2023 / 09:29

Συνάντηση με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων Κέρκυρας είχαν οι υποψήφιοι της ΛΑΣΥ στην Περιφέρεια και τον Κεντρικό Δήμο Αλ. Μπαλού και Γ. Μπορμπότης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Λαϊκή Συσπείρωση). Ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή επιστολή της Ε.Π.Σ. ΚέρκυραςΑλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια περιφερειάρχης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιονίων Νήσων και ο Γιάννης Μπορμπότης υποψήφιος Δήμαρχος  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συναντήθηκαν την Παρασκευή 29/9 με τους εκπροσώπους της Ένωσης.

Η συνάντηση και τα στοιχεία του ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων Κέρκυρας, αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την πλήρη εγκατάλειψη των ποδοσφαιρικών υποδομών στην Κέρκυρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας υπάρχει μόνο ένα εν λειτουργία γήπεδο ποδοσφαίρου (στο Σκριπερό) και αυτό σε κακή κατάσταση. Η κατάσταση αυτή οδηγεί τις ερασιτεχνικές ομάδες σε οικονομική αιμορραγία αφού αναγκάζονται να δίνουν, επιπλέον των άλλων εξόδων, πάνω από 3.000 ευρώ το χρόνο για παιχνίδια και προπονήσεις σε ιδιωτικά γήπεδα. Η εγκατάλειψη των γηπέδων είναι ίσως ο κύριος λόγος που τα τελευταία χρόνια υπάρχει τραγική μείωση των ομάδων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ, που από 50 και πλέον ομάδες, μόνο 29 θα ξεκινήσουν φέτος την ποδοσφαιρική σεζόν.

Στην απαράδεκτη εικόνα των γηπέδων αποκαλύπτονται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από την Περιφερειακή και  Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για την στήριξη των αθλητικών υποδομών,την αξία του αθλητισμού και την αγάπη προς τα παιδιά.

Το προεκλογικό πανηγύρι με τις προγραμματικές ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμους, οι φιέστες με μπουλντόζες, και οι ψεύτικες δηλώσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υπονόμευση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι η πολιτική που μετατρέπει τα αγαθά σε εμπόρευμα,που υποχρεώνει τους γονείς να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να προσφέρουν άθληση στα παιδιά τους.Είναι η πολιτική που έχει ως προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων και όχι τη ζωή και τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για λίγους. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις 8 του Οκτώβρη. Δεν αρκεί να διαπιστώνουμε  και να συμβιβαζόμαστε με την υποβάθμιση στη ζωή μας. Δεν φτάνει να αλλάζουμε διαχειριστές  στις καρέκλες Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, οι οποίοι είναι  χειροκροτητές της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των επιχειρηματικών συμφερόντων, των πελατειακών και πολιτικών φιλοδοξιών τους.

Η ελπίδα για να  «πάμε αλλιώς» είναι στο χέρι των γονιών, των αθλητών, των παραγόντων του αθλητισμού, της νεολαίας και στο δυνάμωμα των αγώνων. Βρίσκεται στην αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού σε Δήμο και Περιφέρεια για να μπουν σε προτεραιότητα η κάλυψη των αναγκών σε αθλητικές υποδομές. Με συνέπεια, πολιτική εντιμότητα και μαχητικότητα μπορούμε και θέλουμε να δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί με το λαό.

 

ΦΩΤΟ@ΛΑΣΥ