Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφτασε η Πηγή και ήπιε και νεράκι

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
31 Ιουλίου 2024 / 17:33

Στο τμήμα Ιατρικής της Κρήτης με βαθμολογία 18.200 μόρια πέρασε η Ελένη Πηγή με την οποία μιλήσαμε στην «Ενημέρωση» για την εμπειρία της στις Πανελλήνιες και τις βλέψεις της για το μέλλον!

Στο τμήμα Ιατρικής της Κρήτης με βαθμολογία 18.200 μόρια πέρασε η Ελένη Πηγή με την οποία μιλήσαμε στην «Ενημέρωση» για την εμπειρία της στις Πανελλήνιες και τις βλέψεις της για το μέλλον!

  • Αρχικά, πώς νιώθεις τώρα που τελείωσες;

Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήταν η δεύτερη φορά που δίνω πανελλήνιες, οπότε τώρα νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Έχω ξεκουραστεί πλέον, έφυγε το άγχος μου όλο. Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Ήταν κουραστικά.

  • Πήγαινες λοιπόν στοχευμένα για ιατρική;

Ναι, από όταν άρχισα το λύκειο είχα αποφασίσει. Ήθελα μέχρι ένα σημείο να γίνω φαρμακοποιός, αλλά όταν ξεκίνησα το λύκειο συνειδητοποίησα ότι ήθελα ιατρική. Όσο μεγάλωνα καταλάβαινα ότι μου αρέσει πολύ να προσφέρω και να συμμετέχω στην χαρά κάποιου. Και κάποιος είναι ευτυχισμένος, πόσο μάλλον όταν έχει την υγεία του.

  • Μετά από όλα αυτά πώς νοιώθεις, που θα κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα;

Νιώθω πάρα πολύ ενθουσιασμένη, γιατί ανυπομονώ να ξεκινήσω την καινούργια μου ζωή. Τώρα αρχίζουν όλα, ανυπομονώ να πάω στην σχολή, να δω πώς είναι, γιατί το ονειρευόμουν αυτό από το λύκειο και τώρα ήρθε η ώρα να το κάνω πράξη!

  • Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά τους γιατρούς και το σύστημα υγείας (ψυχικής και σωματικής) ποια είναι η άποψή σου για το τι έρχεται; Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο πλαίσιο αυτό;

Σίγουρα, δεν θα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό. Θα ήθελα να μείνω εδώ. Τώρα, θα δείξει στην πορεία, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για κάτι. Αλλά θέλω να το προσπαθήσω εδώ. Είναι και η οικογένεια και οι φίλοι που με κρατάνε, αλλά κυρίως θα ήθελα, αφού άρχισα από εδώ, να προσφέρω αυτά που έχω μάθει εδώ.

  • Σε ένα υποθετικό σενάριο, που έχεις πάρει ήδη πτυχίο, εξασκείς το επάγγελμα και σου φέρνουν έναν ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση, αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα σε τρία χρώματα, το καθένα αντιπροσωπευτικό μιας δυνητικής συμπεριφοράς σου απέναντι στον ασθενή, ποιο θα διάλεγες;
  1. Κόκκινο: δίνω βάση στο συναίσθημα, στην ψυχική υγεία του ασθενούς, πώς θα το πάρει.
  2. Μπλε: είμαι επαγγελματίας θα του συμπεριφερθώ με σεβασμό, αλλά μέχρι ένα σημείο, δεν αναπτύσσουμε σχέση φιλίας
  3. Πράσινο: πρέπει να βιαστώ γιατί έχει μεγάλη ουρά αναμονής (άλλωστε είμαστε και στην Ελλάδα) θα αντιμετωπίσω αυτόν τον άνθρωπο σωστά, σχολαστικά αλλά γρήγορα γιατί περιμένουν κι άλλοι.

Θα διάλεγα το πρώτο, το κόκκινο. Γενικά είμαι αρκετά συναισθηματική και ευαίσθητη. Πέρα από αυτό όμως θα ήθελα και με τους ασθενείς μου στο μέλλον να αποκτήσω και μια πιο φιλική σχέση, ας πούμε, να είναι πιο οικεία όταν έρχονται, να μην την βλέπουν τόσο απρόσωπη την σχέση μας. Για να μπορούν να είναι και πιο άνετοι, προφανώς. Ούτως ή άλλως, όλοι μπορούμε να βρεθούμε στην θέση τους, πρέπει να υπάρχει ενσυναίσθηση.

Τέλος, η Ελένη Πηγή προσθέτει:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου για όλη την στήριξη. Πραγματικά, όλα τα χρόνια με βοήθησαν πάρα πολύ. Και να ευχηθώ και καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες. Να πετύχουν όλους τους στόχους και να έχουν επιμονή, υπομονή, πίστη στον εαυτό τους και στήριξη από τους δικούς τους ανθρώπους.»

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΟΓΙΟΥ