Μαθητές που αρίστευσαν στην Κέρκυρα, μιλούν στην "κ. Ε."

Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου να διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο να εισαχθούν στην συνέχεια στις πανεπιστημιακές σχολές της επιλογής τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υποψήφιοι/ες από τα ΓΕΛ της πόλης, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μετά από μεγάλη προσπάθεια έφτασαν στο τέλος. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτό που μένει είναι να δηλώσουν τις σχολές τις αρεσκείας τους και στη συνέχεια να απολαύσουν το καλοκαίρι τους, περιμένοντας την ανακοίνωση των βάσεων.
Η «κ. Ε.» μίλησε με κάποιους από τους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι μας εξήγησαν πως βίωσαν τη συγκεκριμένη εμπειρία.
Μυρτώ Βέργη (1ο Λύκειο)

Η Μυρτώ ήταν στη Θεωρητική κατεύθυνση και κατάφερε να συγκεντρώσει 19.125 μόρια. Στην Έκθεση έγραψε 18,7, στα Αρχαία 18,4, στα Λατινικά 19,6 και στην Ιστορία 19,8. Τέτοια αποτελέσματα, όπως μας είπε, της φέρνουν συναισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, αλλά και προσμονή για ότι έπεται.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, δεν ήθελε να «καεί» στη μελέτη και φρόντιζε να μην διαβάζει μετά τις 21:00 καθώς θεωρεί απαραίτητη την ξεκούραση και τον καλό ύπνο. Αναφορικά με τον ελεύθερο χρόνο της, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική η συναναστροφή με άτομα που βοηθούν και αποτελούν διέξοδο σε όλο αυτό τον κόπο.
Ευχαρίστησε τους φίλους της, που «έκαναν αυτή τη χρονιά καλύτερη», τους γονείς της, και επίσης την καθηγήτριά της, την Χριστίνα Ζώη.
Η σχολή που θα επιθυμούσε να περάσει είναι η Νομική Θεσσαλονίκης.
Νικόλαος Ευθυμιόπουλος (2ο Λύκειο)

Ο Νικόλαος ήταν της Θετικής Κατεύθυνσης και συγκέντρωσε συνολικά 18.640 μόρια (18.510 για τις σχολές που θέλει στο Μετσόβιο). Στη Γλώσσα έγραψε 15,3, στη Φυσική 19, στα Μαθηματικά 19,3 και στη Χημεία 19,8. Τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις και έμαθε τα αποτελέσματα αισθάνεται αρκετά χαρούμενος γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι του, αν και όπως είπε, λόγω της λατρείας του για τα συγκεκριμένα μαθήματα δεν κουράστηκε πολύ. Μπορεί να διάβαζε 2 ή 3 ή 4 ώρες, αλλά δεν μετρούσε συγκεκριμένα, καθώς με τα Μαθηματικά ή τη Φυσική μπορεί να ασχολείται έτσι κι αλλιώς για μεγάλο διάστημα. Μάλιστα έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς στους οποίους έχει διακριθεί.
Θεωρεί πολύ σημαντικό να μην υπάρχει άγχος την ώρα των εξετάσεων και να έχουν οι υποψήφιοι αυτοπεποίθηση.
Στόχος του είναι πλέον οι πολυτεχνικές σχολές, με πρώτη επιλογή το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο, δεύτερη τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και τρίτη τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.
Ευχαρίστησε τους γονείς του που ήταν δίπλα του κάθε στιγμή σε αυτή την προσπάθεια, τους καθηγητές του φροντιστηρίου του γιατί ήταν πολύ υποστηρικτικοί και του έδιναν ώθηση να συνεχίσει.
Άγγελος Τραϊανόπουλος (3ο Λύκειο)
Ο Άγγελος συγκέντρωσε 19.050 μόρια, γράφοντας 20 στη Χημεία, 19,9 στη Φυσική, Βιολογία 18,8 και 17,5 στην Έκθεση. Για να πετύχει αυτά τα αποτελέσματα σημαντικό ρόλο έπαιξε η προετοιμασία από τις προηγούμενες τάξεις, αλλά και πιο αυστηρό πρόγραμμα με αρκετές ώρες διαβάσματος κάθε μέρα.
Στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθούσε να ασχολείται όσο το δυνατόν περισσότερο με τον αθλητισμό και την κωπηλασία.
Για την βοήθειά τους θέλησε να ευχαριστήσει τους γονείς, τους φίλους και τους καθηγητές του.
Ήταν στον τομέα Υγείας και η πρώτη του επιλογή είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Αναστασία Αρμένη (4ο Λύκειο)

Η Αναστασία κατάφερε να συγκεντρώσει 18.280 μόρια, γράφοντας 16,2 στην Έκθεση, 19,3 στη Βιολογία, 18,6 στη Φυσική και 19 στη Χημεία.
Το πρόγραμμα του διαβάσματός της ποίκιλε ανάλογα με τις υποχρεώσεις της. Σίγουρα μελετούσε 2 ώρες τη μέρα, όμως εάν έδινε κάποιο διαγώνισμα τότε απασχολούνταν παραπάνω.
Μέχρι τη μέση της χρονιάς πήγαινε για κολύμβηση, κάτι που συνέχιζε από παλιότερα, αν και όχι τόσο συχνά καθώς οι υποχρεώσεις της δεν της το επέτρεπαν. Μετά αυτό σταμάτησε λόγω σχολείου και φροντιστηρίου.
Η Αναστασία ευχαρίστησε τους γονείς, τους φίλους και τους καθηγητές της για τη στήριξη.
Πρώτη της επιλογή είναι η Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης.
Μαρία Ελένη Μπογιάκη (5ο Λύκειο)
Η Μαρία Ελένη συγκέντρωσε 17.400 μόρια, γράφοντας στην Έκθεση 15,9, στα Μαθηματικά 15, στην Πληροφορική 19,7 και στα Οικονομικά 19,3.
Θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο για την επιτυχία της έπαιξε η μεγάλη προσοχή που δινόταν στο φροντιστήριο ώστε να κατανοήσει τα μαθήματα και στη συνέχεια η μελέτη με πρόγραμμα στο σπίτι. Ήξερε τον στόχο της και τον επεδίωκε με υπευθυνότητα, στοχεύοντας όσο ψηλότερα γίνεται.
Για την αντιμετώπιση του άγχους, συναντιόταν με φίλους αλλά, όπως αναφέρει, υπήρχε και πολύ υποστήριξη από την οικογένεια της αλλά και τους καθηγητές του σχολείου τους οποίους και ευχαρίστησε.
Πρώτη της επιλογή είναι το Τμήμα Μarketing και Επικοινωνίας στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.