Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχές Αυλωνίτη για τη νέα σχολική χρονιά

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
10 Σεπτεμβρίου 2023 / 20:07

"Μαζί με τις γνώσεις, να μάθουν την προσφορά και την αλληλεγγύη, να μάθουν να είναι δυνατοί κι ευγενικοί και να μην ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από την οικονομική επιφάνεια, την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα του δέρματος"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με όνειρα κι ελπίδες για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Εύχομαι σε όλους, στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς αυτή η νέα σχολική χρονιά να είναι αισιόδοξη και παραγωγική, με υγεία και δύναμη για όλες και όλους. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε σαν χώρα, πάντα η νεολαία και η χαρά που την συνοδεύει, αποτελούν μια χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον αυτού του τόπου.

Εύχομαι συνάμα, οι νέες και οι νέοι μας να πάρουν εφόδια ζωής από τα σχολεία μας: Μαζί με τις γνώσεις, να μάθουν την προσφορά και την αλληλεγγύη, να μάθουν να είναι δυνατοί κι ευγενικοί και να μην ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από την οικονομική επιφάνεια, την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα του δέρματος. Να γίνουν πρώτα καλοί άνθρωποι, που τόσο έχει ανάγκη η σημερινή κοινωνία, και μετά καλοί επιστήμονες, επαγγελματίες, εργαζόμενοι.

Η σκέψη όλων μας αυτές τις ημέρες είναι, φυσικά, στους μαθητές και στις μαθήτριες από τις περιοχές που δοκιμάζονται σκληρά από τις πλημμύρες. Στα παιδιά που οι οικογένειές τους έχασαν ψυχές, περιουσίες, κόπους μιας ζωής.

Για αυτά τα παιδιά, που παλεύουν για τα αυτονόητα, για αυτές τις οικογένειες που πρέπει να αρχίσουν από την αρχή, για όλους τους συνανθρώπους μας που το Κράτος δεν έπραξε το καθήκον του, δεν προστάτεψε, δεν περιφρούρησε, δεν μερίμνησε, οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Για να επανορθώσουμε και κυρίως να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά, τέτοιες τραγωδίες.

Χρέος όλων μας, από τη θέση που μας έχει τάξει ο ελληνικός λαός, να προστατέψουμε τα παιδιά, την ελπίδα του αύριο. Να φροντίσουμε να βρούμε λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος (και εδώ στην Κέρκυρα είναι πολλά και σοβαρά), διεκδικώντας μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα ένα καλύτερο αύριο, που αξίζουμε όλοι μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ