Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Απαράδεκτη η μετατόπιση ευθυνών για το αλαλούμ στις σχολικές μεταφορές»

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
22 Σεπτεμβρίου 2023 / 19:47

"Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά ποτέ στην Κέρκυρα δεν επικρατούσε τέτοια αδιαφορία και προχειρότητα, που ταλανίζει σήμερα περισσότερους από 3.000 μαθητές και τις οικογένειές τους"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ).  Συντάσσομαι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, στα δίκαια αιτήματα για έγκαιρες και ασφαλείς μεταφορές των μαθητών στα σχολεία τους. Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και απαράδεκτη η μετατόπιση ευθυνών, για το αλαλούμ στο θέμα των μαθητικών δρομολογίων, με θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ορθά διαμαρτύρεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας και δικαίως ζητά άμεση λύση στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της περιοχής τους. Η μαχητική διεκδίκηση των μελών της Ένωσης ανέδειξε τα προβλήματα και αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή στερείται από την πλειοψηφία των μαθητών η δυνατότητα της προσέλευσης στα σχολεία τους, με μόλις -άκουσον, άκουσον – 17 δρομολόγια να έχουν εγκριθεί από τα 163 συνολικά, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων! Ακόμη όμως κι από αυτά που εγκρίθηκαν ούτε ένα δεν εξυπηρετεί τη Βόρεια Κέρκυρα. Ούτε ένα!!!

Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά ποτέ στην Κέρκυρα δεν επικρατούσε τέτοια αδιαφορία και προχειρότητα, που ταλανίζει σήμερα περισσότερους από 3.000 μαθητές και τις οικογένειές τους.

Εγκαίρως με αναφορά που κατάθεσα στη Βουλή, ζητώ απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί και παρέμβαση των συναρμόδιων υπουργείων (Εσωτερικών και Παιδείας) για την επίλυση του σοβαρότατου ζητήματος.

Επιτέλους ας βρεθεί λύση, έκτακτη και για όσο διάστημα χρειαστεί, με "εντέλλεσθε" της κας. Περιφερειάρχη ή με παρέμβαση του εποπτεύοντος Υπουργείου, αδιάφορο τι θα επιλεγεί. Αλλά να βρεθεί λύση ΤΩΡΑ. Τα παιδιά μας ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ