Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Προεκλογικό νεοδημοκρατικό «πανηγύρι» δίπλα στην καταρρέουσα παραλιακή Γαρίτσας»

Αλ. Αυλωνίτης
13 Αυγούστου 2023 / 17:04

"Ας μπουν στον κόπο να απαντήσουν λοιπόν οι συμμετέχοντες στην ηγεσία της περιφέρειας, από την ανάληψη της εξουσίας το 2019 έως και σήμερα, 4 ολόκληρα χρόνια ποιες συνεχείς και ουσιαστικές ενέργειες έκαναν για την παραλιακή της Γαρίτσας;"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης). «"Πολυνομία και γραφειοκρατία" κλπ. δαιμόνια ευθύνονται, σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την κατάντια του παραλιακού μετώπου στην Γαρίτσα. Έτσι γενικά κι αόριστα! Και για να μην ξεχάσουμε ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνέντευξη τύπου η κα. Κράτσα και οι συνεργάτες της δήλωσαν ανερυθρίαστα, ότι για τις καθυστερήσεις στο έργο "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η περιφερειακή αρχή Γαλιατσάτου"!!

Όλα έχουν ένα όριο και στα εξόφθαλμα ψεύδη οφείλουμε να απαντάμε. Όχι λοιπόν, η σημερινή κατάντια της παραλιακής της Γαρίτσας, στο τμήμα της  από Δεσύλλα μέχρι Ανεμόμυλο, είναι της  αποκλειστικής υπαιτιότητας  και της εξοργιστικής αδιαφορίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της απραξίας και αστοχίας ενεργειών της Περιφερειακής αρχής Κράτσα.

Η μεν κυβέρνηση δεν γνώριζε δήθεν (κι ακόμη δεν γνωρίζει), παρά τις επανειλημμένες μου ερωτήσεις στη Βουλή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς τμημάτων του  παραλιακού μετώπου και δεν προχωρά στην παραχώρηση του στο Δήμο Κ. Κέρκυρας. Μετά από 3 ερωτήσεις μου, τη συζήτηση που προκλήθηκε κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και άλλες τόσες επιστολές μου στον τότε Υφ. Οικονομικών Βεσυρόπουλο, η μόνιμη απάντηση ήταν ότι ΘΑ το εξετάσουν. Το ίδιο άλλωστε είπε, σε αδρές γραμμές, κι ο κ. Γκίκας, φωτογραφιζόμενος με την ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, η οποία ήρθε στην Κέρκυρα, όπως αποδείχθηκε, για τα ομπρελοκαθίσματα κι όχι για την παραλιακή της Γαρίτσας ή κάποιο από τα σημαντικά προβλήματα του νησιού.Η δε περιφερειακή αρχή Κράτσα δύο ολόκληρα χρόνια δεν ασχολήθηκε καθόλου με την καταρρέουσα παραλιακή, όπως άλλωστε αποκάλυψε, απαντώντας σε ακόμη μια επίκαιρη ερώτηση μου στη Βουλή, τον Γενάρη του 2021 ο τότε Υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας. Κι όταν εν συνεχεία αποφάσισε να ασχοληθεί, ήταν για να προβεί –ανεπιτυχώς- σε απευθείας αναθέσεις, με την επίκληση των καταστροφών από τον «Μπάλλο», την ώρα που ήταν γνωστό ότι οι ζημιές προϋπήρχαν από το 2012. Ακολούθησαν η απόρριψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η επιμονή για το δήθεν ορθό της διαδικασίας από πλευράς Περιφέρειας, η αλλαγή πορείας αμέσως μετά και η δημοπράτηση με ανοικτό διαγωνισμό για να θυμηθούμε μόνο μερικές από τις παλινωδίες της περιφερειακής αρχής Κράτσα, που έβαλαν σε μεγάλη περιπέτεια την ολοκλήρωση του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας.

Κι επειδή είναι και προεκλογική περίοδος, η περιφερειακή αρχή της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες στον Γαλιατσάτο (ο οποίος όμως ολοκλήρωσε στη θητεία του την παραλιακή από το ΝΑΟΚ ως του Δεσύλλα, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών έργων στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ) και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, έτσι τους είπαν να κάνουν, έτσι βολεύει, έτσι συνεχίζουν.
Ας μπουν στον κόπο να απαντήσουν λοιπόν οι συμμετέχοντες στην ηγεσία της περιφέρειας, από την ανάληψη της εξουσίας το 2019 έως και σήμερα, 4 ολόκληρα χρόνια ποιες συνεχείς και ουσιαστικές ενέργειες έκαναν για την παραλιακή της Γαρίτσας; Και για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο, ποιες; Και τελικά, ποιο έργο στην Κέρκυρα κατασκευάστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της περιφερειακής αρχής της ΝΔ, ως πρωτογενές κι εμπνευσμένο από εκείνους, κι όχι ως συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής. 

Και μια θεσμική συμβουλή: Οι θριαμβευτικές φωτογραφήσεις δικαιολογούνται στην ολοκλήρωση του έργου, όχι στην υπογραφή της σύμβασης. Κι ούτε τότε. Αν φυσικά κανείς έχει αίσθηση του καθήκοντος και των οφειλόμενων στους πολίτες... Αλήθεια προς τι η πανηγυρική συνέντευξη τύπου; Τι ακριβώς πανηγυρίζατε; Ρωτάω γιατί μου φαίνεται σαν προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ