Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη συμβασιούχων καθαριότητας σχολείων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
17 Ιουνίου 2023 / 18:20

"Από την σύσκεψη αποφασίστηκε οι συνάδελφοι με το Σωματείο μας να προσχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες για την δικαίωση των αιτημάτων μας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων). Το Σάββατο 17/6/2023 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, ύστερα από την απόφαση της δημοτικής αρχής να επιβάλει «μαύρη» εργασία και να περικόψει ημερομίσθια, ακόμα και από τα ψίχουλα που δίνει ως μισθούς, σε όσους αντιτάχθηκαν σε αυτό το μέτρο.

Από μαρτυρίες των συναδέλφων φαίνεται πως η δημοτική αρχή τα έχει βρει σκούρα μετά τις καταγγελίες και τις ενέργειες του Σωματείου μας και αρχίζει τις απειλές! Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή μας πήραν και το βόδι!!! Φαίνεται πως τώρα που η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, η δημοτική αρχή αισθάνεται πως δεν μας έχει και τόση ανάγκη, οπότε παρουσιάζει το πραγματικό της πρόσωπο, χωρίς τα προσωπεία που κατά καιρούς φοράει!

Προειδοποιούμε τη δημοτική αρχή ότι οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους! Έχουν το Σωματείο μας, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, όλους τους εργαζόμενους του νησιού στο πλευρό τους! Όποιο «χέρι σηκωθεί» να πειράξει έστω και μία τρίχα από έναν συνάδελφο, θα κοπεί από τη ρίζα!

Από την σύσκεψη αποφασίστηκε οι συνάδελφοι με το Σωματείο μας να προσχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες για την δικαίωση των αιτημάτων μας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε να καταβληθούν τα κλεμμένα δεδουλευμένα, να αποδοθούν τα επιπλέον μεροκάματα για τις (μη προβλεπόμενες από την σύμβασή μας) υπηρεσίες που παρείχαμε την περίοδο των εκλογών της 21ης Μάη!

 

 Κέρκυρα, 17/6/2023