Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα συμμετάσχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
10 Φεβρουαρίου 2024 / 19:47

"Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας της 28ης Φλεβάρη"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Την Παρασκευή 9/2 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους και εργασιακούς χώρους, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σωματείου στην απεργία της 28ης Φλεβάρη. Συζητήθηκε η οργάνωση της απεργιακής μάχης και του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ΣΣΕ.

Συζητήθηκαν επίσης ιδιαίτερα ζητήματα που υπάρχουν σε εργασιακούς χώρους του νησιού μας, όπως π.χ. στο εμπόριο (s/m «Μασούτης», «Diellas», κ.ά.), στους συμβασιούχους στην καθαριότητα, στο αεροδρόμιο, στην ΕΣΑΚ κ.ά. Συζητήθηκε το ζήτημα της ακρίβειας, που βασανίζει κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, οι βαθύτερες αιτίες της και η λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, από τις τοποθετήσεις φαίνεται ότι προβληματίζουν έντονα οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή μας και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές, για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, την αλληλεγγύη του Σωματείου μας και των εργαζόμενων που συσπειρώνονται σε αυτό, στο λαό της Παλαιστίνης.

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία εναντιώνονται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που θέλει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου, καθώς και στον αγώνα των αγροτών, ο αγώνας των οποίων αφορά ολόκληρο τον λαό μας, γι' αυτό και τον στηρίζει!

Για την καλύτερη προετοιμασία του αγώνα αποφασίστηκε η οργάνωση σύσκεψης την Κυριακή 18 Φλεβάρη στην Αχαράβη και την Κυριακή 25 Φλεβάρη στη Λευκίμμη, καθώς και εξορμήσεις - παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους.

Τέλος, συζητήθηκε και η προετοιμασία των αρχαιρεσιών του Σωματείου, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το Σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του νησιού να κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας της 28ης Φλεβάρη. Τους καλεί να συμμετάσχουν όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει εκείνη την ημέρα, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας