Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία για εκβιαστικό δίλημμα σε σχολική καθαρίστρια του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
11 Σεπτεμβρίου 2023 / 13:22

Ανακοίνωση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της τοπικής διοίκησης και τα λόγια από κάποιους, για το πόσο πολύ ενδιαφέρονται για τον τόπο μας και τους εργαζόμενους,  περισσεύουν όμως οι πράξεις τους είναι αποκαλυπτικές! Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας της ΝΔ κ. Λέσση και τη Δημοτική του Αρχή!

Όπως καταγγέλλει συναδέλφισσα στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εργαζόμενη στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου με σύμβαση ομηρείας-εργασίας ορισμένου χρόνου, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου μεθοδεύουν την παραίτησή της!

Συγκεκριμένα, η συναδέλφισσα είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, έχει 2 ανήλικα τέκνα, εκ των οποίων το ένα 9 ετών και διαμένει με την οικογένειά της στη Λευκίμμη. Να σημειωθεί πως η συναδέλφισσα δεν έχει κάποια βοήθεια και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την φροντίδα των παιδιών της. Παρά το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχή, αποφάσισαν να την στείλουν να καθαρίζει σχολική μονάδα πολλά χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία της, στους Αργυράδες, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της, να την τοποθετήσουν κοντά στο σπίτι και στα παιδιά της. Μάλιστα, της επιβάλουν κυλιόμενο ωράριο εργασίας (!) χωρίς να υπάρχει λόγος!

Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικογενειακή ζωή της συναδέλφισσας και στη φροντίδα των ανήλικων παιδιών της. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως λόγω της απόστασης και των ωραρίων εργασίας της συναδέλφισσας, τα ανήλικα παιδιά της, μετά το σχόλασμα από το σχολείο θα βρεθούν κυριολεκτικά μόνα τους στον δρόμο! Στην πράξη δηλαδή η απόφαση αυτή την βάζει σε θέση να επιλέξει μεταξύ της αναγκαίας, για εκείνη και την οικογένειά της, εργασίας της και των παιδιών της.

Να σημειωθεί πως η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά εκδικητική πράξη από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, μετά την απόλυση της συναδέλφισσας την περασμένη χρονιά, όταν διαμαρτυρήθηκε για αντίστοιχη μετακίνησή της μακριά από την οικία της.  

Να σημειωθεί επίσης πως για την εκδικητική απόλυση της συνδέλφισσας την περασμένη χρονιά, εκκρεμεί δίκη, καθώς η πλευρά της Δημοτικής Αρχής ζήτησε αναβολή όταν έφτασε η ώρα να εκδικαστεί η υπόθεση, εγκλωβίζοντας έτσι τη συναδέλφισσα σε μια αδιέξοδη κατάσταση! Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά κυνική ομολογία ενοχής από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, καθώς σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε λόγο να πάρει αναβολή!

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας των σχολείων! Είναι αποτέλεσμα των εργασιακών σχέσεων ομηρείας με τις οποίες εργαζόμαστε όλοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων. Πολιτικές τις οποίες υπηρετεί και η Δημοτική Αρχή Νότιας Κέρκυρας, ως το μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης στην περιοχή...

Προειδοποιούμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας να αφήσει τα παιχνίδια που ξέρει! Η συναδέλφισσα δεν είναι μόνη της, ούτε απροστάτευτη! Έχει το Σωματείο μας, όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας στο πλευρό της! Εδώ και τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της συναδέλφισσας για μεταφορά σε σχολική μονάδα κοντά στην οικία της και για εργασία σε ωράριο τέτοιο που να επιτρέπει τη φροντίδα των ανήλικων τέκνων της, όπως εξάλλου δικαιούται. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να κάνει με το Σωματείο μας, με όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας!

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συναδέλφους και στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας να συσπειρωθούν και οργανωθούν στο Σωματείο μας για να παλέψουμε από κοινού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ