Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι ο νοικοκύρης του σπιτιού, χρόνια πολλά να ζήσει!

EDITORIAL
21 Οκτωβρίου 2024 / 18:50

Βρέθηκε η λύση! Μια διαίρεση και μερικοί εκ νέου πολλαπλασιασμοί επί των τετραγωνικών θα κλείσουν την ψαλίδα των 10 εκατ. που λείπουν. Μωρ΄ τι μας λες;

Κι ο νοικοκύρης του σπιτιού, χρόνια πολλά να ζήσει!

Ο δήμαρχος Πουλημένος διαμαρτυρήθηκε ρητορικώς και εντόνως στην Χαραλάμπους της ΛαΣυ όταν τον εγκάλεσε γιατί συνέτεινε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας λέγοντας, «έτσι είναι ο νόμος! Θέλετε να με κλείσετε φυλακή»; Τη δραματική αυτή επωδό επαναλαμβάνει αναφερόμενος και στην υποχρέωση του να αντιμετωπίσει τα δημοτικά ελλείμματα, εισηγούμενος γενναίες αυξήσεις των τελών!

Εισάγεται έτσι στον δημόσιο λόγο ως μοναδική και αντικειμενική διέξοδος, η απολογητική έναντι της χρόνιας υστέρησης της τοπικής εν προκειμένω διοίκησης, που προφανώς παρανομούσε επί πολλά χρόνια. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν δραματικό. Αναζητείται η λογική που φορτώνει στο όνομα του δικαίου, στις πλάτες του λαουτζίκου τις ευθύνες των διοικούντων που αθωώθηκαν πανηγυρικά για τις ευθύνες τους στη χρόνια τραγωδία της διαχείρισης των σκουπιδιών. Τιμωρήθηκε μόνον ο Νικολούζος όταν βρέθηκε σε θέση ματ και με την πλάτη στον τοίχο. Και έτσι έκλεισε η εγκατάσταση στο Τεμπλόνι (σ.σ. που στην πραγματικότητα ποτέ δεν έκλεισε) άνοιξε ο δρόμος για την υποχρεωτική μεταφορά εκτός Κερκύρας, που επιβαρύνει έκτοτε κάθε κωδικό της δημοτικής διαχείρισης ενώ κάτι τέτοιο βεβαίως απαγορεύεται!

Βρέθηκε η λύση! Μια διαίρεση και μερικοί εκ νέου πολλαπλασιασμοί επί των τετραγωνικών θα κλείσουν την ψαλίδα των 10 εκατ. που λείπουν. Μωρ' τι μας λες; Ζητείται δηλ. η λαϊκή νομιμοποίηση μιας τέτοιας γραφειοκρατικής, συντηρητικής σύλληψης για την οικονομία και την πολιτική; Μήπως θα έφτανε απλώς η υπηρεσιακή; Που ευλόγως μπορεί να επικαλείται τον δημοσιοϋπαλληλικό και κάθε άλλο κώδικα για να βγει από τα δύσκολα!

Ο σύλλογος των μονίμων κατοίκων δεν είναι αρνητικός στον εξορθολογισμό χρόνιων τιμολογιακών παραδοξοτήτων, που διαιρούν τους κατοίκους σε πατρικίους και πληβείους. Όμως ο μείζων απαιτούμενος εξορθολογισμός είναι η διεκδίκηση της χρηματοδότησης από 'κει που μαζεύεται το χρήμα στο όνομα της κερκυραϊκής ομορφιάς και ελκυστικότητας. Εκεί που δραπετεύουν με φθηνές φιλανθρωπίες, αποπειρώμενοι να ζυγίσουν έτσι τον τεράστιο πλούτο που απομυζούν από 'δω.