Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί ρωτάτε να σας πω αφού σας είναι πια γνωστό*

EDITORIAL
11 Οκτωβρίου 2024 / 20:15
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να προαναγγέλλεται όλη την ώρα η ολοκλήρωση του εργοστασίου διαχείρισης σκουπιδιών στην Κέρκυρα.

Γιατί ρωτάτε να σας πω αφού σας είναι πια γνωστό*

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να προαναγγέλλεται όλη την ώρα η ολοκλήρωση του εργοστασίου διαχείρισης σκουπιδιών στην Κέρκυρα. Κανείς! Η αξιοπιστία των Αρχών άλλωστε όσον αφορά και σε αυτό το θέμα, έχει επανειλημμένα τρωθεί. Οι επιδόσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών για την καθαριότητα, αναλόγως. Αλέθοντας στα σπλάχνα τους κατά τα λοιπά συμπαθείς ανθρώπους, που προδίδονται από την σαρκοβόρα γραφειοκρατία και τα συμφέροντα (σ.σ. για να μην ξεχνιόμαστε) υποχρεούμενοι να ανασκευάζουν με την ανάλογη συχνότητα από καιρού εις καιρόν, τις αισιόδοξες προβλέψεις τους.

Δε θα ήταν και τόσο άσχημα, δεδομένης και της διερυμένης αυτοδιοικητικής θητείας, να εργασθούν ώστε να είναι εκείνοι, εντός των ημερών της θητείας τους, που θα περηφανευτούν για την ολοκλήρωση των χρονιζουσών, δικαιώνοντας έτσι και τη δική τους υπόθεση.

Κι αυτό, διότι ο χρόνος που περνάει χωρίς να υλοποιείται ό, τι υποσχέθηκαν, εκτός της προφανούς καταρράκωσης του φρονήματος των πολιτών, συνεπάγεται και επιπλέον δημόσια έξοδα που δαπανώνται για την προσωρινή λύση, και που ουδέποτε χρεώνονται σε κάποιον άλλον εκτός του εύπιστου λαϊκού παράγοντα είτε αυτός είναι ο «υπεύθυνος» δημότης είτε ο γενικότερα Έλληνας φορολογούμενος, όπως η «προοδευτική» πρόσταση επιθυμεί να χρεώσει! (Σ.σ. να τα πλερώσει το κράτος και βεβαίως δεν εννοείται ο επώνυμος πλούσιος αλλά οι «δημοκρατικώς» όλοι, ενδεχομένως και για διαφόρους, πολλούς λόγους, εκτός του πλουσίου αφού εκείνος έχει ως είθισται τους λογαριασμούς του αλλού)!

Έτσι αν έχει απομείνει κάτι, και εφόσον η λαϊκή ανοχή (σ.σ. ή απελπισία) αποκαλύπτεται ιώβεια και αδύναμη πλέον να αντιδράσει, η μετριόφρων και μετριοπαθής συμπεριφορά των Αρχών, ακόμα κι αν δεν τελειώσει γρήγορα το εργοστάσιο σκουπιδιών, τα φράγματα, το κυκλοφοριακό κοκ, θα έχει ευεργετήσει το νευρικό σύστημα των πολιτών δίχως να κατρακυλήσουν στη βοήθεια συνταγογραφούμενων βεβαίως, ουσιών...

* Βασίλη Τσιτσάνη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.