Παρασκευή 22.11.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απογραφή, προγραφή, καταγραφή ή διαγραφή;

Σπύρος Κουτάγιας
24 Ιουλίου 2022 / 13:16

400 χιλιάδες Έλληνες λιγότεροι δεν είναι λίγο πράγμα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γράφει ο Δρ. Σπύρος Κουτάγιας
Προβληματίζουν τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών στην Κέρκυρα, που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 19.07.2022 και μέσω των οποίων πληροφορηθήκαμε ότι εμείς εδώ στο όμορφο νησί της Κέρκυρας μείναμε κατά 4.500 ή 4,3% λιγότεροι όταν η αντίστοιχη μείωση πληθυσμού στην επικράτεια ήταν -3,5% και στα Ιόνια Νησιά -3,4%.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι, σαν από παρθενογένεση, εκπορευέται προβληματισμός μέσα από τους ίδιους σωτήριους πολιτικούς χώρους που για περισσότερο από 40 χρόνια εξέθρεψαν μεθοδευμένα το μεγαλύτερο αγκάθι του έθνους δηλαδή το δημογραφικό πρόβλημα. Το 2022, η ασπερμία και η αγενεσία των Ελλήνων μας αποκαλύφθηκε αριθμητικά αφότου για χρόνια επιβλήθηκαν ακραίες πολιτικές μνημονιακής επιτήρησης και σκληρά συναλλακτικά ήθη στη βάση του καρότου της ανάπτυξης για τα οποία κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζήτησαν συγνώμη πλην όμως ουδείς Έλλην πολιτικός.

Η Ελλάδα απώλεσε εθνική κυριαρχία, ξεπουλήθηκαν ζωτικές κρατικές δομές, θυσιάστηκε ο πρωτογενής τομέας ενώ εδώ και μία δεκαετία οι προς απογραφή κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή φορολογική αφαίμαξη εξαιτίας ενός κατασκευασμένου χρέους και υφίστανται ένα επιδοματικού χαρακτήρα ανερμάτιστο μαρτύριο της δανεικής σταγόνας.

Τώρα αναζητούν υποκριτικά τις αιτίες της μείωσης του πληθυσμού ξεχνούν όμως ότι με αυτά και με αυτά αποθάρρυναν όχι την δημιουργία της οικογένειας ή την επαγγελματική προοπτική αλλά την ίδια την ζωή καθότι ένα ποσοστό των προς απογραφή πολιτών έχει ήδη εγκαταλείψει την επίγεια ζωή αυτοκτονώντας ή παραμένοντας χωρίς καμία διάθεση απογραφής ως φυτά σε ζαρντινιέρες λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των ψυχικών νόσων λόγω της ανέχειας και της αβεβαιότητας!

Προεξαρχουσών της ακρίβειας των πάντων, της έλλειψης υποδομών, της κοινωνικής ανισοτήτας και της απουσίας αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών, η συνέχεια και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας όπως την γνωρίσαμε περνά σε δεύτερο ρόλο με σοβαρές συνέπειες για την ελληνική ταυτότητα. Επιπρόσθετα κάπου μισό εκατομμύριο σπουδαγμένοι νεολαίοι που απέκτησαν πανεπιστημιακά πτυχία δημοσία δαπάνη, απέκτησαν ευθύς αμέσως την ιδιότητα του οικονομικού μετανάστη ενισχύοντας ξένες χώρες και δύσκολα θα επιστρέψουν ενώ την ίδια στιγμή σε αντικατάσταση αλλά χωρίς απογραφή και απόδοση φόρων ένα άλλο πλήθος «προσφύγων» και «προσφυγικών» funds χωροκατάκτησε την πατρίδα.

Προφανώς πριν τις απογραφές κάποιοι είχαν φροντίσει να γίνουν προγραφές ώστε κάποιοι να μην είναι εκεί την ώρα της απογραφής. Το ζητούμενο σήμερα είναι να καταγραφή των αληθινών αιτιών της επίτασης του δημογραφικού προβλήματος και εν τέλει η διαγραφή όσων τελούν προγραφές ενόψει απογραφών. 400 χιλιάδες Έλληνες λιγότεροι δεν είναι λίγο πράγμα...

*Οδοντίατρος – Προσθετολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Freiburg Γερμανίας