Εδώ μένει κόσμος...(10) Περί εξωτερικών σωληνώσεων ύδρευσης και άλλα τινά
Γιώργος Ζούμπος
21 Ιουλίου 2016
/ 12:14
Σημειώνει ο «Κανονισμός» για τις σωληνώσεις ύδρευσης: «Η διαδρομή των αγωγών ύδρευσης από τα υδρόμετρα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο των κτηρίων μέχρι την παροχή κάθε διαμερίσματος (δηλαδή ο κλάδος που αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων) πρέπει να γίνεται εσωτερικά του κτηρίου.
Η προσαρμογή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε όλες τις μελέτες που υποβάλλονται στο εξής για έκδοση οικοδομικής άδειας επισκευής των κτηρίων. Οι υπάρχοντες εξωτερικοί αγωγοί ύδρευσης, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διατρέχουν οριζοντίως τμήματα της όψης του κτηρίου, ανακατασκευάζονται σύμφωνα με τους παραπάνω όρους.»
Η παρατήρησή μας είναι ότι οι σωλήνες του νερού είναι μικρής διατομής και ελάχιστα φαίνονται. Αν βρίσκονται στο εσωτερικό του σπιτιού, όλοι έχουμε κάποια πικρή εμπειρία σε περίπτωση διαρροής. Να παραλείψουμε ότι κατά κανόνα ένας ιδιοκτήτης επισκευάζει το διαμέρισμά του (εξωτερικά) και σπάνια - για πολλούς και διαφόρους λόγους - γίνεται επισκευή όλης της πολυκατοικίας.
Όπως και σε όλα τα θέματα έτσι και εδώ ο «Κανονισμός» είναι σαφής: Οι κάτοικοι πληρώνουν και πραγματοποιούν τα οριζόμενα. Μήπως θάπρεπε ο Δήμος να ψάξει για επιδοτήσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες πέρα από απειλές και απαιτήσεις;
Να επισημάνουμε και κάτι … άσχετο: Όταν το σκουπιδαριό απομακρύνθηκε από την Παλιά Πόλη, πολλοί συμπολίτες (τουλάχιστον στο Καμπιέλο) καθάρισαν οι ίδιοι με χλωρίνη και μπόλικο νερό τη βρωμιά και τη δυσωδία που είχε μείνει. Αυτό σαν μια απάντηση στο καθιερωμένο επιχείρημα ότι οι Κερκυραίοι δεν αγαπούν την πόλη τους. Το τι έγινε όμως με τους κάδους στο Καμπιέλο στη συνέχεια, θα μας απασχολήσει σε λίγες μέρες.