Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μην μπαίνετε στο κέντρο, θα μπλέξετε!

Σε 10΄- 15΄ εκτιμάται η κάλυψη της απόστασης από το πάρκιν του «Λυρικού» με το πόδι
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
02 Αυγούστου 2024 / 19:21

Η επιστολή παραίνεσης προς τους εποχούμενους, ντόπιους και ξένους για τις ήσυχες νύχτες (και μέρες) του Αυγούστου στην Κέρκυρα. Την επιστολή υπογράφει ο αντιδήμαρχος, Σπύρος Χαλικιόπουλος.

Η Κέρκυρα δέχεται τον Αύγουστο, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και συχνά αυτοί όπως και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, επιδιώκουν να μπουν, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες, με το αυτοκίνητό τους στο μοναδικής ομορφιάς ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι χώροι, όμως, στάθμευσης των αυτοκινήτων εκεί, όπως σε όλα τα ιστορικά κέντρα πόλεων στην Ευρώπη, είναι λιγοστοί και πλήρεις. Αυτό σημαίνει ότι η επιδίωξη εισόδου στο ιστορικό κέντρο θα καταλήξει σε μια ταλαιπωρία χωρίς αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό συνιστούμε σε όλους σας, να έλθετε στην πόλη, να την ζήσετε, να την χαρείτε, να την απολαύσετε, επιλέγοντας να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε πάρκινγκ περιμετρικά της πόλης, που διαθέτουν πολλές εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης. Ανάμεσά τους έναν δημοτικό χώρο πολλών στρεμμάτων, στη νότια είσοδο της πόλης (Λυρικό, στην οδό Δονάτου Δημουλίτσα) κι έναν μικρότερο χώρο που διέθεσε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην βόρεια είσοδο της πόλης (στην Παλλάδα).

Όλοι οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης, δημόσιοι και ιδιωτικοί, απέχουν 10 – 15 λεπτά από το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας και είναι προτιμότερο να περπατήσετε αυτήν την μικρή απόσταση, παρά να εγκλωβιστείτε στο αυτοκίνητό σας σε μια μάταιη και αναποτελεσματική προσπάθεια ανεύρεσης χώρου στάθμευσης.

Επισυνάπτεται χάρτης με σήμανση των χώρων στάθμευσης τους οποίους σας καλούμε να επιλέξετε για να μην ταλαιπωρηθείτε.