Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασε το ΣΒΑΚ, κατώτερη των περιστάσεων, η συζήτηση

Η μακέτα του αλήστου μνήμης υπόγειου πάρκιν στην πλατεία Σαρόκου (2010)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:41
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Αναζητείται περιφερειακός από του Καμπανιόλου, πάρκιν στο Σαρόκο και μόνιμες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους. Όσο για τα λεωφορεία θα μελετηθεί ξανά εκ των υστέρων!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) εγκρίθηκε στην συνεδρίαση της Δευτέρας με τις ψήφους των παρατάξεων Πουλημένου και Υδραίου. Λασυ και Καρύδης καταψήφισαν, παρών δήλωσε ο Τ. Μεταλληνός. Το περιεχόμενο των παρεμβάσεων συνολικά μάλλον υπολειπόταν των πολλών προτεινόμενων ρυθμίσεων από το Σχέδιο, οι περισσότερες των οποίων απαιτούν θάρρος και λεφτά! Άλλωστε ο δήμαρχος υποστήριξε στη συνεδρίαση πως πρόκειται για πλαίσιο και πως τα πάντα θα καθορισθούν από τις μετέπειτα πράξεις εφαρμογής. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις (π.χ. κυκλοφοριακό) θα απαιτηθεί εκ νέου η σύνταξη ειδικής και συγκεκριμένης μελέτης.

Όπως και νάχει πάντως, το συμβούλιο αποδέχθηκε την συμβιβαστική πρόταση Πουλημένου να προταχθεί ο προσδιορισμός των θέσεων στάθμευσης των μονίμων κατοίκων στην παλιά πόλη. Εκεί ακριβώς ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει η ιδιότητα του κατοίκου με τη διακρίβωση ότι πράγματι κατοικεί ο ίδιος στο ιστορικό κέντρο!

Κατά τα λοιπά, με το Σχέδιο επιχειρείται να ανακουφισθεί η κυκλοφορία στην πόλη με την διάνοιξη περιφερειακού δρόμου μέσω του Καμπανιόλου, που θα συνδέει τους εθνικούς άξονες (σ.σ. τρομάρα τους) Βορρά - Νότου, να προικίσει το κέντρο με υπόγειο πάρκιν στο Σαρόκο (που εγκατέλειψε η δημοτική Αρχή Τρεπεκλή) τουλάχιστον 350 θέσεων, και για το οποίο ειπώθηκε πως δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, και να μετατρέψει σειρά δρόμων σε πόλη και προάστια σε ήπιας κυκλοφορίας, προχωρώντας μάλιστα σε εκτεταμένες μονοδρομήσεις. Στο μεταξύ θα επανέλθει η επί πληρωμή παρόδια στάθμευση.

Όσο για τη διέλευση των λεωφορείων, ο μελετητής τα έβαλε σε δεύτερη μοίρα με την παραίνεση να ρυθμιστεί η κυκλοφορία τους μετά την εφαρμογή των άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και κατόπιν ειδικής μελέτης (σ.σ. καταλάβαμε).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.