Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συστάσεις να αποφεύγεται η κίνηση προς το κέντρο, τα κυκλοφοριακά μέτρα

Τώρα, θα κατεβαίνουν κιόλας!
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
02 Αυγούστου 2024 / 16:54

Αντί περιορισμών, επιστολή προς όλους τους εποχούμενους θα στείλει ο Δήμος. Τροχαία στην είσοδο της τάφρου του ν. Φρουρίου και στην κολώνα του Ντούγκλα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ). Απευθύνεται ανοικτή επιστολή σε ντόπιους και επισκέπτες, που θα διαχυθεί παντού, με όλα τα μέσα, για ενημέρωση του κοινού, με την οποία συστήνεται να αποφεύγεται η προσπάθεια εισόδου οχημάτων στο ιστορικό κέντρο και θα υποδεικνύεται η χρήση των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης.

Η επιστολή συνοδεύεται από χάρτη, όπου σημειώνονται οι ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι στάθμευσης.

Οι νέοι χώροι στάθμευσης που διατίθενται φέτος, είναι το οικόπεδο του Λυρικού και το οικόπεδο του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Παλλάδα, που αντικαθιστούν αντίστοιχα τους χώρους του Λιμανιού και του ΕΑΚΚ, οι οποίοι δεν είναι πλέον διαθέσιμοι.

  1. Διπλοδρομείται για τα Ι.Χ. ο δρόμος (κάθοδος) πάνω από τον ΝΑΟΚ. Εξαιρούνται τα λεωφορεία.
  2. Απαγορεύεται η στάθμευση των λεωφορείων στην περιοχή από ΑΚΤΑΙΟΝ έως την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου και επιτρέπεται μόνον η στάση για επιβίβαση και αποβίβαση. Τα λεωφορεία θα κινούνται υποχρεωτικά προς Μουράγια και Σπηλιά, όπου η περιοχή θα αστυνομεύεται.
  3. Αποκλείεται η οδός Δούσμανη στη διασταύρωση εισόδου Παλαιού Φρουρίου (προς Πεντοφάναρο) για τα τουριστικά λεωφορεία και τα Ι.Χ, εξαιρουμένων όλων των υπολοίπων (Ταξί, λεωφορεία αστικού ΚΤΕΛ, άμαξες, οχήματα Πρώτης Ανάγκης κ.λπ).
  4. Λιμεναρχείο και Αστυνομία θα ελέγχουν τη διασταύρωση στη Σπηλιά για την ομαλή ροή της κυκλοφορίας.
  5. Η Τροχαία, συνεπικουρούμενη από προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα ελέγχει την κυκλοφορία, ιδιαίτερα από την κολώνα του Ντούγκλας έως τα Παλαιά Ανάκτορα.
  6. Στον κόμβο της Κολώνας Ντούγκλας, στη συμβολή Ριζοσπαστών Βουλευτών με Λεωφ. Αλεξάνδρας και στην Πλατεία Σαρόκο, η Τροχαία, αν διαπιστωθούν συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, θα λάβει απόφαση εκτροπής της κυκλοφορίας στις κατευθύνσεις που η ίδια θα κρίνει.
  7. Τέλος, τον μεγάλο χώρο στάθμευσης στο Λυρικό, θα επιτηρεί η προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.