Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με την ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ο.Λ.ΚΕ.

Κρουαζιέρα
22 Μαρτίου 2016 / 21:29

Συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Στεφανίδης με τον Ναύαρχο (ε.α.) Αντώνη Καλούδη, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας την Παρασκευή 18 Μάρτη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν:
• Οι υποδομές και οι ευκολίες εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών – τουριστών, ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης της προβλήτας κρουαζιεροπλοίων κατά 400μ., ο οποίος, μαζί με τις άλλες υποδομές, προσφέρει δυνατότητα εξυπηρέτησης 7 κρουαζιεροπλοίων ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα και με την κίνηση του 2015, που κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, (612.551 επιβάτες με 407 κ/ζπλοια) πλέον δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο της αγκυροβολίας και όλα τα κρουαζιερόπλοια θα εξυπηρετούνται παραβεβλημένα στις προβλήτες του λιμένα Κέρκυρας. Διαπιστώθηκε ότι, στις προθέσεις της Διοίκησης του Οργανισμού και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει προηγηθεί αναφορικά με τα έργα στον Λιμένα, πρωταρχική σημασία έχει δοθεί στην διαπλάτυνση της προβλήτας από τα 12 στα 40μ., έργο το οποίο δεν είναι εύκολο στην παρούσα φάση, λόγω του σοβαρού οικονομικού κόστους. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι, στις προθέσεις του είναι η προμήθεια ειδικού οχήματος shuttle bus, αμφίδρομου, το οποίο θα μπορεί να κινείται καθ’ όλο το νέο μήκος κρηπιδώματος του προβλήτα, ώστε να παραλαμβάνει απ’ ευθείας από τα σημεία αποβίβασης τους επιβάτες – τουρίστες και να μην χρειάζεται να κινούνται αυτοί πεζοί στο τερματικό σημείο του παλιού προβλήτα, όπου τα σημερινά shuttle busses σταθμεύουν για την επιβίβαση.
• Η ανάπτυξη του home porting. Το ενδιαφέρον του Ο.Λ.ΚΕ. για το home porting είναι αυτονόητο για τα επιπρόσθετα οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία του νησιού. Πάνω σε αυτό το θέμα κατεγράφησαν οι αναγκαίες ενέργειες, πρώτα από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και κατά δεύτερον από την κεντρική Διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι όροι που θα οδηγήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα Ναυτικής Ασφαλείας (maritime security), η επαναλειτουργία του συστήματος Vessel Traffic System (VTS) και η εξασφάλιση πιστώσεων ΕΣΠΑ για εκτέλεση παρουσιαζόμενων κατά καιρούς αναγκαίων έργων.