Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τελετή ορκωμοσίας νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Δένδιας και Γκίκας, παρουσία της ΠτΔ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ
21 Ιουνίου 2024 / 16:04

Κατά την τελετή της Ορκωμοσίας των Νέων Σημαιοφόρων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέδωσε τα ξίφη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τα απένειμε στους νέους Σημαιοφόρους

ΑΘΗΝΑ.(ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΙΚΑ) Παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανου Γκίκα, του Βουλευτή κ. Γεωργίου Βρεττάκου, ως εκπροσώπου του Προέδρου της Βουλής και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Ιουνίου 2024, η τελετή Ορκωμοσίας των είκοσι εννέα (29) Νέων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία έλαβε χώρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης. 

Κατά την τελετή της Ορκωμοσίας των Νέων Σημαιοφόρων, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέδωσε τα ξίφη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τα απένειμε στους νέους Σημαιοφόρους.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απευθυνόμενος προς τα νέα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού συνεχάρη αυτά για την αποφοίτησή τους, τόνισε ότι εφεξής θα υπηρετούν ένα ιστορικό Σώμα με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την Πατρίδα.

Προέτρεψε, δε, τους νέους Σημαιοφόρους να τιμήσουν τον όρκο που μόλις έδωσαν, να εργασθούν με σθένος και αφοσίωση καθώς και να αγωνισθούν για την περαιτέρω εξέλιξη, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε στα νέα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής υγεία και καλή σταδιοδρομία.

 

ΦΩΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΙΚΑ