Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στα σκαριά» Φορέας Διαχείρισης Μον Ρεπό - Είσοδος με εισιτήριο για τους τουρίστες

Μον Ρεπό
19 Απριλίου 2024 / 13:37
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συμφωνήθηκε στην συνάντηση Πουλημένου - Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την είσπραξη αντιτίμου για την επίσκεψη στο κτήμα του Μον Ρεπό, συζήτησαν ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος με τη Λίνα Μενδώνη κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος, με την Υπουργό Πολιτισμού συμφώνησαν να συσταθεί φορέας Διαχείρισης του κτήματος και το Αρχαιολογικού Χώρου του Μον Ρεπό, με τη συμμετοχή και της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ΚΑΠΟΔΙΑΝ Α.Ε.

Για συντήρηση και ανάδειξη

Το εισιτήριο για το Άλσος  και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Μον Ρεπό θα εισπράττεται προκειμένου το κτήμα, που αποτελεί περιουσία του Δήμου, να αποκτήσει τα αναγκαία έσοδα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μεγάλες απαιτήσεις του, όπως έχουν διαμορφωθεί από την ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, δεδομένου ότι το Αχίλλειο, ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ελλάδας, είναι εδώ και χρόνια υπό ανακαίνιση.

Οι ανάγκες που προκύπτουν και που θεωρείται αδύντατο να χρηματοδοτούνται από τον δημοτικό προϋπολογισμό, είναι η διαρκής φροντίδα του Άλσους, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος περιμετρικού τοιχίου, η αποκατάσταση των περιπατητικών διαδρομών, οι θέσεις ενημέρωσης επισκεπτών, η λειτουργία αναψυκτήριου, η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης λεωφορείων κλπ.

Ελεύθερα για τους Κερκυραίους

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Στέφανος Πουλημένος, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, ότι οι Κερκυραίοι δεν θα καταβάλλουν αντίτιμο για την περιήγηση και την αναψυχή τους στο κτήμα, ενώ διαχώρισε το εισιτήριο εισόδου, που θα αποτελεί έσοδο του Δήμου, από το εισιτήριο στο Μουσείο Παλαιόπολης που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος θα προετοιμαστεί σχέδιο Π.Δ. σε εφαρμογή του Ν.2215/94.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.