Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του κτήματος Μον Ρεπό

ΜΟΝ ΡΕΠΟ
07 Φεβρουαρίου 2024 / 14:18
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Ένα ιστορικός χώρος, μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τον Κερκυραϊκό λαό ο οποίος είχε μείνει αφρόντιστος για παρά πολλά χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύει από πυρκαγιά αλλά και να μην είναι ασφαλής και ευχάριστος στον επισκέπτη"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού στο κτήμα του Μον Ρεπό, το οποίο πλέον παραδίδεται προς χρήση. Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Δ/νση Δασών Κέρκυρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε το έργο καθαρισμού του κτήματος Mon Repos.

Ένα ιστορικός χώρος, μεγάλης συναισθηματικής αξίας για τον Κερκυραϊκό λαό ο οποίος είχε μείνει αφρόντιστος για παρά πολλά χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύει από πυρκαγιά αλλά και να μην είναι ασφαλής και ευχάριστος στον επισκέπτη.

Η σοβαρή αυτή παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε έκταση περίπου 150 στρεμμάτων, με το πρόγραμμα Antinero II, που εκτελέστηκε σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Παραδίδουμε για χρήση και αναψυχή στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού έναν χώρο ασφαλέστερο, με ανάδειξη των ιστορικών του μνημείων, τηρώντας όλους τους κανόνες της επιστήμης.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παρά τον φόρτο εργασίας, παράλληλα με  τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Ευχαριστούμε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ειδικότερα τον κ. Βασιλάκη Γιάννη για την άριστη συνεργασία.

Ευελπιστούμε ότι ο Δήμος, στην ιδιοκτησία του οποίου βρίσκεται το κτήμα Mon Repos, θα φροντίσει από τούδε και στο εξής, με την επιστημονική συνδρομή της υπηρεσία μας, για την συντήρησή του».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.