Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε τμήμα του τοιχίου του Μον Ρεπό, προκαλώντας ζημιές σε ΙΧ

Μον Ρεπό
17 Οκτωβρίου 2023 / 09:24
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από καθαρή σύμπτωση δεν προκλήθηκε τραυματισμός αφού η μητέρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο και το παιδί της είχαν απομακρυνθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φθορά του χρόνου και η εγκατάλειψη έφερε ακόμα μια κατάρρευση όπως γίνεται όλο και συχνότερα σε κτίρια που ανήκουν στην ιστορική κληρονομιά της Κέρκυρας, που ανήκουν στην ευθύνη του δημοσίου.

Χθες βράδυ, λίγα λεπτά αφότου είχε σταθμεύσει ένα ΙΧ δίπλα στο τοιχίο, ένα τμήμα του έπεσε, προκαλώντας υλικές ζημιές. Από καθαρή σύμπτωση δεν προκλήθηκε τραυματισμός αφού η μητέρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο και το παιδί της είχαν μόλις απομακρυνθεί. 

Στο σημείο έσπευσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης, για να επιθεωρήσει τη ζημιά και να φροντίσει σε συνεργασία με την αρχαιολογία να την αποκαταστήσει. 

Όπως ανέφερε στην "Ε" παλιότερα έχει συμβεί να πέσουν κάποιες πέτρες, αλλά όχι τόσο μεγάλη ζημιά. «Πιθανώς το τοιχίο έχει φουσκώσει από τα νερά, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι προσπαθούν να πηδήσουν μέσα. Θα ενημερώσουμε εγγράφως την αρχαιολογία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Προς το παρόν ένα μηχάνημα του Δήμου θα μαζέψει τις πέτρες στην άκρη, γιατί έχουν φθάσει στο δρόμο και είναι επικίνδυνο. Εμείς επιθεωρήσαμε το τοιχίο και βάλαμε κορδέλες, το ίδιο και σε ένα ακόμα σημείο που εντοπίσαμε ρωγμές».  

Πηγές της Εφορίας Αρχαιοτήτων αναφέρουν στην "Ε" ότι το τοιχίo έχει και άλλα επικίνδυνα σημεία. Πρέπει να προηγηθεί μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Η μελέτη θα χρειαστεί την έγκριση της ΕΦΑ, και στη συνέχεια ο Δήμος, που έχει και την κυριότητα, θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών ή των ετοιμόρροπων σημείων. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.